Interviu cu Cristiana Radu – femeie de afaceri sau artistă?

Cristiana

Cristiana Radu – de la business la muzică e cale lungă. Sau nu?

Cristiana, trebuie să recunosc că de la prima audiție m-am îndrăgostit de tine și de talentul tău. Știi prea bine că mă înregistrez dansând pe piesele interpretate de tine și îți sunt alături la fiecare eveniment.

De când te-ai apucat de muzică și … de ce?

Pentru mine, muzica a fost dintotdeauna o evadare, o poveste in care visez si traiesc asa cum imi doresc. Am descoperit placerea de a canta la varsta de 10 ani cand cantam in corul scolii. Si acum imi aduc aminte Pe langa plopii fara de sot sau Valurile Dunarii.

Talentul ți l-ai descoperit tu?

Nu stiam ca am talent, imi placea sa cant si sa dansez, asa eram fericita. Ulterior doamnna profesoara de muzica din clasa a V-a m-a sustinut sa incep studiul la canto si pian.

Ai fost împinsă de la spate? Ai fost susținută în demersul tău artistic?

Din pacate nu. Ai mei nu au crezut ca pot face o meserie din asta si astfel am fost directionata catre sfera reala, mai exact economie si contabilitate.

De la muzică la..afaceri. Ești o adevărată business woman, întreprinzătoare și muncitoare. Se pupă domeniile? Se îmbină?

Cred ca e mult spus business woman. Cochetez cu antreprenoriatul de 2 ani si inca mai am mult de invatat. Este o viziune diferită față de cea de angajat. Experienta in vanzari si marketing m-a ajutat sa fiu pragmatica si determinata insa succesul ca antreprenor nu te invata nimeni, e nevoie de multa dedicare, flexibilitate si de acceptarea de a invata din greseli. Sunt roluri total diferite insa ele se intrepatrund ca mana dreapta cu cea stanga: diferite dar le folosesti pe amandoua. Spiritul de organizator m-a ajutat sa ma autoeduc muzical, sa stiu ce si cum mi se potriveste si sa nu traiesc arta haotic. Nu cred ca arta poate fi exprimata fara o structura, fara un management bun. Degeaba ai voce si esti talentat daca nu stii cum sa te prezinti, ce fel de public ai, ce inseamna un sunet bun sau cum sa faci follow up dupa un concert.

Ai vreo muză? Cine te inspiră muzical? Artiști, folclor?

Daa! Am cate o muza din fiecare stil muzical. Studiez diferite stiluri, ma invata sa fiu versatila in voce. In jazz, muza mea este Ella Fitzgerald, modul in care face scat este pentru mine o adevarata performanta, din stilul pop, o admir pe Lady Gaga, un muzician complet prin inteligenta si creativitatea sa, Sia pentru ambitia si creatiile ei, Beyonce, top performer, din latino Thalia, iar din muzica balkanika, solista bulgara Ranya si Oyku Gurman, Sila, soliste de muzica turceasca.

De ce ești cel mai mândră? La ce te uiți în trecut și îți spui: ”sunt fericită că am făcut asta!”?

Sunt fericita ca am avut curajul sa renunt la blocajul de a urma ce zic altii. Am gasit puterea de a-mi urma visul indiferent de consecinte din partea familiei sau apropiatilor si bine am facut!

Cu cine colaborezi?

Imi place sa cant muzica de jazz alaturi de pian sau cu cvartetul Django Sound. Cant muzica de cover-uri si latino, precum si muzica macedoneasca.

Vei continua cu muzica? Care sunt planurile tale de viitor? Vrei să faci carieră?

Da, voi continua. Mai ales ca acum am un mentor. Este profesoana mea de canto care m-a ajutat sa evoluez vocal si mental si atunci ambitiile sunt mari. Planuiesc sa cant muzica balcanica, cu influente sarbesti si grecesti, este o muzica foarte ritmata ce emana multa bucurie.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat, Cristiana! Mult succes!

Eu îți mulțumesc, Eduard!

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!