Interviu cu Hexx – rapper, fost coleg, prieten

Hexx

In clasa a XI-a urma să am un nou coleg de clasă: Hexx. Știam doar că face rap. Și că e popular. Și că îmi va știrbi popularitatea în clasă. Glumesc. 😀 Da, urma să am un nou coleg foarte talentat, care aducea un zâmbet pe chipurile tuturor, chiar și cu cea mai răsuflată glumă. 😀

Eduard: Așadar, Hexx..sau George Daniel? Stai, de unde până unde ”Hexx”?

Hexx: Numele de scenă a trecut prin mai multe schimbări. Inițial era ”Hexa”. Începusem să fac piese sub acest pseudonim care luase naștere în școala generală, dar mi-am dat seama că era mult prea feminin. M-am gândit să îl schimb. Am tăiat ”a”-ul de final și am dublat ”x”-ul. Cred eu că un nume de scenă arată bine cu patru litere. George Daniel sau Hexx? Cum vrea lumea… Nu prea îmi place mie George, dar cei mai mulți îmi spun pe numele din buletin, adică Daniel, decât Hexx.

E: Îmi amintesc când ai venit în clasa noastră. La fel de bine îmi amintesc că aveai înregistrată o piesă foarte faină: Inima verii, împreună cu Emma. Care e povestea piesei?

H: Povestea-i așa: m-am împrietenit cu Emma, după care am aflat că îi place să cânte și o face foarte bine (am auzit-o cântând-o ”Je t’aime”) iar la un moment dat i-am propus ”colaborarea”. Scrisesem singur piesa, era gândită pentru mine, aveam instrumentalul. Mi-a răspuns ferm că îi place ideea și acceptă.

Povestea mai interesantă este că după ce am înregistrat piesa, am vrut să avem și videoclip, așa că am mers în Parcul IOR, unde am fost văzuți de un domn. Acesta era administratorul unei pagini de pe Facebook care se numea ”Papagali vorbitori” – nu știu dacă mai există. Mi-a explicat pe scurt și mi-a propus ca după ce înregistrez clipul, să îl promoveze la el pe pagină. Surpriza a fost să văd că are peste 300.000 de aprecieri la pagină, așa că a fost o întâmplare mai mult decât benefică și bine-venită. Ne-am bucurat tare mult. Orice promovare ne ajuta.

E: Tu ești autorul piesei și nu numai. Îți place să fii textier?

H: Să fac versuri pentru alții? Da! Îmi place să mă pun în pielea altui artist. Scriu textele pentru piesele mele și dacă e nevoie să ajut pe cineva, cu siguranță o fac.

E: Lucrezi la cariera ta muzicală sau este un capitol încheiat?

H: Asta-i o întrebare bună. Am fost o perioadă la un studio. Am încheiat colaborarea cu ei. În prezent sunt un artist cu o carieră solo. Am ajuns, într-adevăr, în momentul în care trebuie să mă ocup și de viitor. Asta pentru că muzica nu îți dă să mănânci. Poate doar în cazul în care cânți foarte bine la un instrument, cum este domnul Minel Stoica, pe care îl pup și îl iubesc. 😀 Eu cred că trebuie să știi muzică. Dacă vrei să fii rapper dar crezi că vei mânca din rap, slabe șanse. Poate doar dacă nu știi ce vorbești. Dar atunci mănânci bătaie. 🙂
Cariera e un cuvânt cam puternic…să zicem că am o ”carieră”. Doar scriu de 8 ani. Eu voi mai face un album. Am deja unul, se numește ”Senomen Hexxtrem”, împreună cu prietenul meu din cartier, Seno. Deci nu este ultimul album, bine? Când vine următorul? Aveți răbdare! 🙂 Deja e în lucru.

E: Care este visul tău măreț? Este legat de muzică? Ne așteaptă vreo surpriză muzicală?

H: Cel mai mare vis al meu este… de fapt.. am avut mare noroc cu Raku, care m-a luat oarecum sub aripa lui. Mi-a spus că apreciază foarte mult munca mea și că vrea să colaborăm împreună. Așa am ajuns să cânt la Untold, la Airfield Festival și la Creative Fest, împreună cu Raku. Am avut norocul să ajung în unele locuri în care Hexx, de unul singur, cu ”Inima Verii”, nu ar fi ajuns. Cred că cel mai mare vis al meu este ca la un moment dat, după ce îmi voi lansa al doilea album, să pot strânge în jurul meu ceva invitați de seamă din lumea muzicală. Surpriza muzicală este că voi lansa acest album. 🙂

E: Ce artist îndrăgești cel mai mult? Care este idolul tău?

H: Dacă ne referim la rap-ul autohton, îmi plac așa: Raku (evident), Alan și Kepa, îmi place formula Fraților Grime – acum și cu Psihotrop (care este foaaaarte tare, copilul din Constanța care nu știu, probabil datorită Mării Negre, salinității), Phunk B și Nwanda. Am și colaborat cu el, am realizat un remix la o piesă. Cu riscul de a fi înjurat, îmi place și CTC-ul, în special Vlad Dobrescu, pentru că ține mișcarea acolo unde trebuie să fie, dar și pentru că întreg ansamblul este unul foarte șmecher. Doc, care încă realizează acea muzică de șmecherie complexă, dar nu golănească, Deliric – care în permanență aduce lucruri noi, fresh, și cu texte, și cu instrumentalele pe care le primește.

Idolul meu…secret. 🙂

Artiștii preferați, ca să ieșim din zona de rap..hmm..îmi place foarte mult Ada Milea. Înjurați-mă. Îmi place conceptul ei nou, îmi plac colaborările sale (Bobo, ex.). Îmi place mult Nicoleta Lucă – are o voooooce…am auzit-o live. Jur că am crezut că e CD. Altă voce de la noi..îmi mai place tare mult Ami. M-aș culca cu … cum să zic… cu ea. În căști. 😀

E: Ce te pasionează mai mult: mașinile sau muzica? ?

H: Muzica tare în mașină scumpă. 😀 Îmi plac mașinile pentru că am și norocul să am multe mașini la dispoziție, de la firma alor mei. Îmi plac mașinile pentru că mă și pricep la ele, să le mai repar una-alta. Am fost învățat de mic de tata: pune mâna tu, și nu plăti pe altu’!

Și tot n-am răspuns la întrebare. Îmi place mai mult muzica, pentru că uite, cu mașina rămâi înzăpezit. Cu muzica, chit c-o fluieri tu pe câmp, este acolo, lângă tine.

E: Ce a însemnat pentru tine liceul Cuza?

H: Liceul Cuza a fost cea mai tare perioadă a vieții mele. Deși aveam prieteni în liceele de elită care mă întrebau ”Cuza? Pe unde vine ăsta?”, asta e o prostie. Cuza e liceul ăla șmecher unde s-a filmat ”Liceenii”. A fost foarte bine. M-au ajutat domnii profesori atunci când am avut nevoie. Spre exemplu să mă mut de la profilul mate-info la filologie, ca să mă descurc mai bine la BAC, să ajung la o facultate bună și eventual să și lucrez undeva ok. Am fost doi ani la mate-info, doi ani la filologie. Sincer, m-am simțit mult mai bine la filologie. Totuși, am rămas cu prieteni (Minel). Și în general, vorbesc mai mult cu cei de la filo, că cei de la mate-info numără acum. 😀

E: Îți mulțumesc, Hexx! Mult succes în tot ceea ce întreprinzi! 🙂

H: Eu îți mulțumesc pentru oportunitate! Multă baftă în continuare și ție! 🙂

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!