Arta înnobilează! – expoziția ”Face-to-Face”, 15 februarie, Palatele Brâncovenești

arta

Cred că multă lume așteaptă Valentine’s Day. Dar ce facem după? Eu vă ofer un pont artistic pentru că da, arta înnobilează. Am simțit-o pe pânza .. pardon, pe pielea mea. 🙂

Miercuri, 15 februarie, începând cu ora 17, Galeria Montage prezintă două tinere artiste, Sofia Ovejan și Anca Maria Ciofârlă (Van Ka) ce vor vernisa expoziția ”Face-to-Face” – curator Pavel Susara – la Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”. Se anunță, așadar, o după-amiază fastuoasă, într-un loc cu adevărat special.

Între succes și Sofia Ovejan s-a pus semnul de egal, având un portofoliu impresionant, cu participări atât la nivel național, cât și internațional. Cu o versatilitate artistică aparte, Sofia a reușit să mă surprindă prin varietatea de materiale – de la lemn la sticlă, cât și prin melodicitatea constantă ce îi caracterizează compozițiile. Pline de simbolistică, lucrările Sofiei se constituie ca un ”evergreen” al artei cu o încărcătură artistică greu de neobservat. Sensibilă, meticuloasă, o visătoare totuși ancorată foarte bine în realitate, Sofia realizează compoziții mature, hotărâte, unele dintre ele surprinzând într-o manieră formidabilă motive folclorice.

Sofia

De cealaltă parte a baricadei o avem pe Anca Maria Ciofârlă, sau ”Van Ka”, cum mai este cunoscută. Cu numeroase expoziții și participări atât în țară, cât și în afara sa, cu publicații de referință, Anca ne surprinde cu compoziții pe care mie îmi place să le numesc .. vii! Viu colorate, fanteziste, alegorice, lucrările sale se fac văzute, auzite și simțite printr-un tonus nemaipomenit. Abstractul se transpune în firesc, într-o realitate parcă feerică.

Anca

Sunteți așteptați la o ”confruntare” artistică între două artiste desăvârșite. Pentru că da, arta înnobilează! 🙂

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!