Ce mai face omul modern?

Da, nici eu nu sunt departe. Stateam doar si ma gandeam cat am evoluat si involuat, totodata.

Desigur, Facebook, Instagram, YouTube, nu mai sunt de mult timp subiecte de dezbatut. Dar privit din perspective…ce mai face omul modern?

Nu mai mergem deloc pe jos. Transportul in comun este cum este si recunosc, si mie imi este greu sa apelez la el. Avem masini. Dar masina  trebuie sa arate intr-un fel anume, sa aiba X optionale. Avem masini cu cutie manuala. Pff..depunem efort sa schimbam vitezele iar ambreiajul nu ne este prieten. Cutia automata este ideala. Aer conditionat? Parca e si mai bine clima pe N zone. Daca ne-ar devasta un grad cu peste cat ne dorim? Sau sub?

Nu mai spalam de mana mai nimic, nici macar hainele care nu pot fi bagate la masina. Si daca le stricam, ce? Cumparam altele. Daca ne stricam manichiura? Daca ne afecteaza detergentul epiderma? Daca nu stim exact cum trebuie si cat trebuie spalate hainele?

Si sa spalam vasele a devenit un chin. Cautam detergenti (daca nu ne permitem masini automate) cu cat mai mult balsam si crema hidratanta, mai nou special concepute pentru cuticule. Daca ne-ar face si manichiura ar fi lux. Pacat ca doar spala vase.

Avem televizoare bune dar tanjim dupa Smart TV-uri care ne permit accesul la internet. Desi iti versi 3 cratiti de nervi ca sa accesezi un film pe youtube la TV, parca e altceva. Te uiti la film la Smart TV. Nu la TV, nu la laptop, la Smart TV.

Intr-un articol mai vechi vorbeam despre obsesia bio-eco si despre cat de ratata le este viata celor care petrec ore in sir intr-o zi la supermarket pentru a se asigura ca au parte de cele mai bune produse si alimente. Multe diete (stiluri de viata, adica) sunt falimentare. Atat financiar cat si fizic. Dar aluneca pe gat altfel chiftelutele din quinoa decat cele din carne de pui.

Suntem in cautarea confortului absolut, pierzand aproape tot timpul tocmai facand asta…Nici cand il gasim nu avem timp sa ne bucuram de el. Cautam mai mult, mai mult..

 

 

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!