Crăciunul – depresie, ipocrizie, lacrimi false și mocirlă

Craciunul: ce facem cu el?

Mulți dintre noi am uitat adevăratul farmec al acestei sărbători. Și moral, și religios/ spiritual. Voi vorbi în alt articol despre adevăratele ritualuri și farmecul acestei sărbători.

Cunosc muulte persoane care resimt stări depresive înainte și după sărbătorile de iarnă. Mă aflu și eu printre ele.

În primul rând, Craciunul este iarna. Să fim serioși.. Cât de faină poate fi iarna? Când de atâtea ori viscolește suficient de mult încât să se închidă instituțiile de învățământ, dar totuși să nu se întâmple asta. Cât de fain poate fi să te trezești la 6 AM sau chiar mai devreme, să alergi bezmetic pe gheață și prin nămeți pe întuneric? A, nu mai zic că la ora 16 este beznă.

seasonaldepression2

Ajungi acasă, la școală, la job ud la picioare, cu mâinile învinețite, cu nasul bocnă. Asta dacă ai cu ce. Autobuzele fie întârzie, fie vin, dar degeaba, că nu ai loc în ele. La metrou la Unirii e mai ceva ca la un protest și DACĂ ai norocul să intri într-un vagon, un sfert de geacă e pe afară. Dacă ai mașină, cei de le deszăpezire fac în așa fel încât să blocheze străzile, lăsând mormane uriașe fix pe unde ar trebui să treacă o mașină. Dacă mai ai și o mașină cu tracțiune pe spate (așa cum am avut până acum câteva zile), ăla ești! Sau dacă ai un Smart (tot eu), ăla ești! Pe fundal să se mai audă și același playlist care rulează 50 de zile pe Magic FM.

Factura la gaze pe care o primești și te face să regreți că ai centrală. Cei care nu au centrală și se sparge vreo conductă pe undeva și regretă că nu au centrală.

Țurțuri care-ți mai cad în cap, căzături pe gheață, all inclusive.

De Craciun MĂ SUFOC! Este atât de multă fericire în jur (de fapt o fericire falsă și ipocrită), încât nici nu mai ai timp să te gândești la propria-ți cur-te. Milioane de beculețe, betea ieftină, globuri care se sparg, Moși Craciuni care la un moment dat în mall-uri par să fie mai mulți decât clienți, prețuri umflate la produse.

article-2037098-0dde3dd600000578-234_634x422

Veșnicele întâlniri cu rude care îți displac, ori nu v-ați mai văzut de la Craciunul anterior. Mergi la Mega și cauți cel mai ieftin vin pe care-l trântești într-o pungă lungă verticală, pe care ai primit-o și tu în același context.
Ne umflăm burțile cu mai multă grăsime decât carne, băgăm până la refuz, dar trece, doar avem Controloc, Omez, No-Spa.

Ăsta e Craciunul? Poate da. Nu al meu, din fericire.

Eu de Craciun ajut copii de prin sate izolate cu jucării, alimente (împreună cu alți prieteni, acțiune despre care voi și scrie).

Sunt curios câtă lume mai merge cu colindul. Eu și prietenii mei din liceu încă mergem la câțiva dintre domnii profesori pe care i-am avut în liceu. Și nu numai. Cine mai stă să facă cozonaci? Cine mai aprinde o lumânare? Cine mai împodobește TOTUL în Ajun?

360_xmas_carol_1218

Regrete eterne pentru cei cărora le scapă esența sărbătorii și bucuria de a împărți…dragoste.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!