Dacă judeci, tu când mai ai timp să iubești?

iubești

Scuzați-mi abstinența, pardon, absența. Licență, admitere și alte mărunțișuri. Ah, și foarte mult timp pierdut cu acei oameni care sunt un fel de judecători cu jumătate de normă, dar care judecă în permanență. Acei oameni care găsesc ceva să le pută sub nas chiar dacă totul e perfect.

Dacă judeci, tu când mai ai timp să iubești?

Suntem judecați, puși sub lupă aproape în permanență. De la cunoștințe și până la persoana pe care o considerăm jumătatea noastră. Ah, sau asta e neimportant. Eu încă sunt marcat de o persoană care mă iubea iremediabil, dar apoi au apărut probleme (cu ghilimelele de rigoare), care erau știute și super-știute. Că fumez iQOS, că am două tatuaje (și probabil ar trebui să mi le scot la un centru de estetică), că fac, că dreg… Că, deh, ne place să găsim probleme la orice soluție pe care o avem. Că facem din rahat bici, că nu apreciem omul de lângă noi pentru ceea ce este, pentru ceea ce a realizat până în prezent.

Am o mamă, nu-mi mai trebuie una!

Cu siguranță primim sfaturi din partea familiei. Cu siguranță putem plânge pe umărul mamei, ori ni se atrage atenția cu privire la una și alta. Dar iată că acei judecători cu jumătate de normă, sunt (ca să aibă norma de 8 ore întreagă) și mame. Pline de sfaturi, povețe, maxime și aforisme. Mai ceva ca bunicii!

Oamenii nu se schimbă nici măcar pentru ei, darămite pentru alții!

Probabil știați deja asta. Apoi, dacă știți, de ce mai încercați să schimbați pe cineva? Nu vă pupați cu metehnele lui X ori Y? Nu te arunci în niciun angajament. Simplu. Înțelepciunea asta post-mortem, post-factum, post-ce-vreți-voi, e inutilă. Să iubești e mai util.

Trebuie să ne impresionăm pe noi înșine, înainte de toate. Iar orice încercare, chiar și cea mai mică, de a schimba un om, de a-i controla obiceiurile, de a-i distruge plăcerile minore precum aceea de a avea un tatuaj, e drumul sigur către singurătate. Haideți mai întâi să ne perfecționăm pe noi, nu?

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!