DE CE E BINE SĂ ÎȚI CERI SCUZE

scuze

Am încercat să definesc și să argumentez, într-un fel sau altul, de ce e mai mult decât OK să îți ceri scuze. Aș zice că e indicat chiar. Bineînțeles, ne opresc orgoliile, furia sau încăpățânarea din acest demers.

Nu uita, însă! A-ți cere scuze nu înseamnă să fii și iertat. Voi vorbi aici despre TINE, despre subiectul care își cere scuze. Despre cum trebuie să te simți tu. Atât este relevant. Este perfect irelevant răspunsul pe care îl primești sau nu.

1. Atunci când îți ceri scuze restaurezi, oferi înapoi ceva ce ai luat persoanei ”rănite”. Îi oferi în primul rând dreptate, adică putere, și admiți că acțiunile tale au fost greșite.

2. Persoana față de care îți ceri scuze se va simți mai bine din punct de vedere psihic. Citeam acum ceva timp niște studii care subliniau faptul că atunci când ți se cere iertare, presiunea sanguină scade.

3. Devii tu însuți un model. Devii un model pentru cei care atunci când greșesc, nu își cer iertare.

4. Îți arăți slăbiciunile, admiți că acțiunile tale au fost greșite. Devenind vulnerabil, deseori devii și mai plăcut de ceilalți. Oamenilor le plac oamenii care își recunosc imperfecțiunea. Nimeni nu va aprecia o persoană care se consideră ”perfectă”.

5. A-ți cere iertare poate salva o relație, fie că este vorba de o relație de prietenie sau de dragoste. Lăsând garda jos, îl determini și pe receptor să facă același lucru.

Înghițiți-vă mândria, uitați de orgolii și cereți-vă iertare. Este timpul.

Related Post

Tags: , , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!