De ce înșală partenerii? Cum îmi protejez relația?

Mai bine de 80% dintre români consideră infidelitatea un act inacceptabil, dar cu toate acestea, 30-40% dintre ei se împacă cu situația. Infidelitatea este un act declanșator a numeroase traume: depresie, anxietate, violență, divorț, chiar și sinucidere. Având în vedere aceste efecte negative, de ce înșală oamenii? Mai e o vorbă… ”o dată un trișor, întotdeauna un trișor”. O fi adevărată?

Să încep prin a răspunde luând în considerare trei motive principale pentru care cineva și-ar înșela partenerul sau partenera.

  • Motive individuale: Sintagma ”o dată un trișor, întotdeauna un trișor” se referă la particularitățile unui individ ce îl determină că comită un act de infidelitate. A și fost identificată o serie de factori de risc individuali, incluzând:

Genul: Bărbații sunt mai tentați să înșele, față de femei. Asta este legat de testosteron, care contribuie la dorința puternică de a face sex.

Personalitate: Cei care au mai puțină conștiință de sine sunt mai predispuși să înșele.

Orientare religioasă și politică: Oamenii foarte religioși sau cei cu o orientare politică conservatoare sunt mai puțin probabil să înșele, având valori mai rigide.

  •  Relația însăși: De asemenea, oamenii înșală din cauza problemelor din relație, pe care o pot considera, la un moment dat, nesatisfăcătoare. Cu toate acestea, odată ce acest gen de persoană se angajează într-o relație potrivită, este foarte puțin predispusă la infidelitate. Există, de asemenea, nemulțumirile dintr-o relație, sexul nesatisfăcător, conflicte, care cresc riscul unui act de infidelitate.
  •  Situații, situații: E dovedit faptul că persoanele care locuiesc în zonele urbane sunt mai tentate să o comită decât cele din zonele rurale. În zonele metropolitane sunt și mai multe persoane, automat – tentații, putând crea acea tensiune ce duce la o aventură. Mai este și tipul de om care nu se gândește la trădare, dar anturajul, mediul în care lucrează, se distrează, îl fac să devină tentat.

the-wrong-way-to-break-up

Cum îmi protejez relația?

În primul rând, definește cu partenerul/a ce înseamnă ”fidelitate” și ”infidelitate” pentru fiecare. Oamenii gândesc și judecă diferit. Trebuie să ajungeți la un consens. Este mult mai ușor de înțeles o limită care să nu afecteze partenerul în cazul purtării unei discuții libere pe această temă. Majoritatea consideră că a face sex cu altcineva este infidelitate. Doar că toată treabă este mai nuanțată. Dacă ieși cu un prieten/ă din facultate/ de la serviciu (care arată și bine), partenerul/a poate considera asta infidelitate. Sesiuni de chat online sexy cu persoane necunoscute? La fel, pot răni partenerul. Discuțiile calme și deschise vă vor ajuta să stabiliți limitele și, sper eu, să se evite orice fel de traumă.

 

Dacă ai fost rănit/ă într-o astfel de situație, suferi de depresie, ești anxios, este important să ceri ajutor. De preferat prin terapie cu profesioniști. ”O dată un trișor, întotdeauna un trișor” nu trebuie să fie adevărat și pentru tine!

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!