De ce să alegi FABIZ – ASE. De vorbă cu prodecanii Facultății de Administrarea Afacerilor – cu predare în limbi străine

FABIZ

Vă mulțumesc pentru răspunsurile oferite. Îmi doresc să ajungă la câți mai mulți viitori studenți care nu știu ce hotărâre să ia în privința facultății. Sper să reușim în interviul de față să ”contabilizăm” reușitele uneia dintre cele mai elaborate, orientate către viitor facultăți a ASE București.

Interviu cu prodecan conf.univ.dr. Georgiana Oana Stănilă Manole și prodecan conf.univ.dr. Tanase Stamule

1. Eu am absolvit profilul uman – secția de filologie – a unui liceu foarte bun. Am ales ASE, FABIZ. Am reușit performanța de a nu avea nicio restanță la niciuna dintre materiile din cei trei ani de studiu. Sunt convins că sunt și alți abolvenți de filologie care poate nu au curajul să aleagă o facultate precum FABIZ. Ce le transmiteți?

Matematica nu este o piedica pentru cei ce doresc sa studieze la FABIZ, desigur ca exista o parte numerica, deoarece sunt studii economice, insa mix-ul de discipline predate la noi la facultate permite absolventilor de filologie sa inteleaga din mai multe perspective economia. Un student care invata constant nu va avea nicio problema sa isi ia toate examenele.

2. De ce este FABIZ o facultate cu perspective de viitor?

Traim intr-o lume globalizata, iar cunoasterea a minim doua limbi straine este absolut necesara. Faptul ca studentii FABIZ au cunostinte de specialitate in limbi straine este un mare atu pe piata muncii. Daca ne uitam la numarul de firme care au deschis reprezentante in Romania pentru a deservi alte piete globale, ne dam seama cat de important este pentru ele ca specialistii lor sa vorbeasca minim doua-trei limbi straine.

3. Cu ce multinaționale și alte instituții există în prezent colaborări? Ce ne puteți spune despre beneficiile existenței unor astfel de colaborări?

FABIZ are o serie de parteneri strategici cu care realizam proiecte impreuna. Acestia sunt: Kaufland, Procter&Gamble, L’Oreal, E&Y, BRD, Regina Maria, Petrom, Horwath & Partners. Totodata suntem in negocieri si cu alte companii din alte segmente, precum IBM, Vodafone, Porsche Romania sau grupul Accor. Aceste parteneriate faciliteaza prezenta managerilor acestor companii ca si invitati la cursurile sustinute in FABIZ, ne ajuta sa organizam vizite cu studentii la sediile lor si ofera locuri de practica pentru studenti. Daca ne uitam putin la oferta de stagii de practica pentru cei ce trec in anul doi, putem vedea ca facultatea noastra are probabil cea mai generoasa oferta la nivelul intregii universitati.

4. Mulți colegi nu cred că la noi, la FABIZ, fiecare student chiar are șansa de a se face remarcat într-o corporație sau instituție bancară. Prezentați-ne, vă rog, posibilitatea studentului din FABIZ de a aplica pentru un internship.

In primul rand, pe site-ul facultatii se gasesc peste 150 de locuri de practica disponibile la companiile partenere. Toate aceste companii sunt foarte cunoscute si doresc sa angajeze absolventii facultatii noastre. Studentului FABIZ ii recomand sa faca in timpul facultatii minim 2-3 stagii de practica, in companii diferite, pentru a vedea exact ce fel de activitate ii place. La sfarsit, un student bine pregatit, va primi cu siguranta o oferta de angajare la o companie partenera.

5. FABIZ încurajează, evident, studiul, dar am observat că până și arta. Sunt studenții sprijiniți în demersurile lor, să zicem, artistice?

ASE-ul cred ca este o universitate care sustine mult artele. In interiorul cladirilor din ASE sunt in permanenta expozitii artistice, iar de fiecare data cand un student doreste sa isi prezinte lucrarile permitem sa organizeze o expozitie in interiorul facultatii.

6. Care sunt câteva dintre punctele forte cu care orice absolvent al FABIZ pleacă la drum?

Cunostinte foarte bune de management, marketing, contabilitate si analiza financiara, un nivel foarte ridicat al limbii straine in care a studiat, o deschidere fata de companiile multinationale si un grad ridicat de intelegere al provocarilor economice nationale si internationale.

7. Ce face din FABIZ o facultate specială? De ce nu Facultatea de Management? Sau de Marketing?

Toate facultatile din cadrul ASE sunt bine pozitionate pe piata. Daca ar fi sa descriu punctul forte al FABIZ, ar fi relatia noastra cu marile companii multinationale. Absolventii FABIZ se regasesc de multe ori in managementul acestor companii.

8. De ce încurajați viitorii studenți să aleagă FABIZ? Chit că vorbim despre secția de Engleză, Franceză sau Germană. Transmiteți-le, vă rog, un mesaj.

Atunci cand iei decizia de a alege o facultate trebuie cantarite mai multe argumente. Unul dintre cele mai importante este integrarea pe piata muncii si nivelul salarial pe care il ai la terminarea studiilor. Din aceasta perspectiva, FABIZ este foarte bine pozitionata. Peste 95% din studentii nostri se angajeaza imediat dupa terminarea studiilor, iar faptul ca vorbesc limba de specialitate le ofera de multe ori un bonus de 30% la salariul de baza. Acest lucru ii face pe absolventii FABIZ sa fie printre cei mai bine platiti in piata.

Vă mulțumesc! 🙂

Related Post

Tags: , , , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!