De ce suntem triști de Crăciun?

Crăciun

Cred că majoritatea persoanelor devine mai emoțională, sensibilă și melancolică în perioada sărbătorilor de iarnă.

Nu pentru toată lumea este cea mai frumoasă perioadă din an.

Dincolo de imagini care sugerează fericirea, beteală, beculețe colorate, magazine decorate și cântece de Crăciun, pentru mulți dintre noi realitatea nu este așa fericită. Termene limite, sfârșit de an, conflicte în familie, pierderi, mâncat pe apucate, alături de zile cu tot mai puțină lumină și friguroase. Parcă nu mai sună așa bine și luminos, nu?

Vedem cât de fericiți PAR alții și reflectăm la lipsurile pe care le avem. Luna decembrie este o lună foarte grea pentru cei care trăiesc, totuși, o realitate des întâlnită, cu divorțuri, despărțiri, certuri, singurătate, depresie și alte probleme de sănătate.

Ne proiectăm un Crăciun perfect

Și cu toate astea nu-l putem avea. Conflictul dintre proiecție și realitate poate fi dureros. Punem presiune pe toți cei din jur, poate-poate va ieși un Crăciun ca în reviste. E mult mai util să te gândești la cât de minunați sunt membrii familiei tale. Ni se impune să fim fericiți de sărbători. Cu toate astea, e bine să fim exact cum simțim să fim.

Vrem un Crăciun ca al altora

Să nu uităm că fiecare familie este limitată financiar. Ne uităm cu jind la ce își permit alții și ne reproșăm, dacă nu nouă înșine, atunci familiei, că nu ne permitem să decorăm totul ca la carte, să mergem la concerte de Crăciun și să cumpărăm toată turta dulce de la târgul de Crăciun.

Problema cu Crăciunul este atunci când se suprapun proiecțiile noastre cu realitatea pe care o trăim. Și suntem prea bogați sufletește, noi, românii, ca să ne dorim un Crăciun atât de plastic, împopoțonat, cum vedem în reviste și în alte locuri. Chiar avem pentru ce să ne bucurăm.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!