Despre ură, bullying, hate speech și un film genial – ”Minunea” – Wonder (2017)

bullying

Vertical Entertainment, prin Mădălina Pantucu, m-a invitat ieri seară la lansarea unei noi producții cinematografice – ”Minunea”. Evenimentul a fost găzduit de Cine Globe Auchan Titan, cărora le mulțumim.

În deschidere am participat la o scurtă conferință despre gravitatea unor experiențe pe care copiii și tinerii le trăiesc în online chiar acum. Doamna Nadia Tătaru, fondator Itsi Bitsy FM, a ținut o scurtă prelegere.

Poate vor fi anumite persoane care nu au trăit experiența bullying-ului. Mă bucur sincer pentru acestea și sper să nu treacă vreodată. Eu am trăit-o ani la rând. Pentru simplul fapt că aveam o voce subțire în gimnaziu, asta atrăgea după sine injurii, apelative, amenințări. Inima ți se face mică-mică, încrederea în tine însuți pălește, dorința de a merge la școală dispare. Și nu vrei să spui nimănui, fie pentru a-i proteja pe cei dragi, fie pentru a nu-i face să vină la școală și să îți ”agraveze” situația.

Și în filmul văzut, coșmarul personajului principal este curtea școlii, acolo unde în pauză sunt toți elevii.

Este chiar un exercițiu de echilibristică, iar dacă nu te menții pe sfoară, cazi. Jos te așteaptă depresia, mânia, dorința de răzbunare, abandonul școlar, suicidul.

Și totul devine foarte trist când experiența școlii devine un test al rezistenței. Devii biruitor dacă reziști atacurilor pline de răutate. Un copil persecutat își va dori să scape cu bine, și nu să ia note bune.

Totodată, cei care agresează, este posibil să fi fost și ei agresați. De cele mai multe ori, la școală se continuă ceva început acasă. Și îmi pare rău și îmi dau lacrimile… Lucrurile și cuvintele astea dor, și se pare că te vor durea mereu. Traume care dacă nu sunt înțelese și discutate, ele pot duce la o dezvoltare mai puțin armonioasă.

Iar din 29 decembrie, mergeți să vedeți Minunea în cinematografe. Apoi spuneți cât mai multor persoane să îl vadă. Cu siguranță avem ce învăța din experiența micuțului Auggie.

Oricine se poate confrunta cu bullying-ul. Nu-l lăsați să ia amploare, luați măsuri! Cu toții avem dreptul la liniște. Măcar atât!

Related Post

Tags: , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!