Dragostea și viața amoroasă

Dragostea și viața amoroasă

Tu cum ai experimentat dragostea când erai copil? I-ai observat pe părinții tăi exprimându-și iubirea și afecțiunea? Obișnuiau aceștia să te îmbrățișeze frecvent? Și-a exprimat familia ta iubirea prin certuri, țipete, plânsete, uși trântite, manipulări, control, tăceri prelungite sau răzbunare? Indiferent sub ce formă ai cunoscut iubirea în copilărie, aceste experiențe vor tinde să se repete în viața ta de adult. Tu vei tinde să atragi în viața ta oameni care îți vor întări convingerile formate în copilărie. Dacă atunci când ai fost copil ai căutat iubirea, dar ai găsit numai durere, acum, ca adult, îți vei crea același tip de experiențe dureroase în cuplu…asta dacă nu vei renunța la vechile tipare familiale. dragostea

Trecutul ne ucide, nu dragostea

Poate că în toate relațiile tale ai fost părăsit de partener. Această nevoie de a fi părăsit își poate avea originea într-un divorț anterior, în îndepărtarea de tine a părinților (sau a unuia dintre ei) din cauză că nu te-ai dovedit a fi ce și-au dorit ei să fii, sau în moartea unei rude apropiate.

Pentru a schimba acest tipar va trebui să îți ierți părintele și să înțelegi că nu trebuie să îi repeți comportamentul. În acest fel, îi vei elibera pe el și te vei elibera inclusiv pe tine.

Ori de câte ori repetăm în mod obsesiv un tipar, noi dăm curs unei nevoi profunde care există în noi și care corespunde unei convingeri interioare. Dacă nu ar exista această convingere, noi nu am simți nevoia să repetăm la infinit acest tipar. Autocriticarea nu conduce la dizolvarea tiparului. În acest scop, va trebui să te eliberezi singur de el.

Eliberează-te de trecut!

Vechile gânduri și convingeri continuă să îți predetermine experiențele, până când te vei decide să renunți la ele. Tu nu-ți mai poți controla gândurile din trecut și nu știi nimic despre cele viitoare. Singurele gânduri pe care le poți controla sunt cele din momentul prezent.

Gândurile noastre depind în exclusivitate de alegerile noastre. Ce-i drept, uneori repetăm atât de des anumite gânduri încât nu mai par alese de noi, ci spontane. În realitate, noi suntem cei care le-am ales cândva. Din fericire, dacă dorim, noi putem opta pentru a refuza să mai emitem astfel de gânduri. La urma urmei, de câte ori nu ți s-a întâmplat să refuzi să emiți gânduri pozitive legate de sine? Ei bine, poți proceda exact la fel și cu gândurile negative. Totul ține de practică.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!