Ești mai bogat decât crezi

Mai întâi de toate, care sunt convingerile tale legate de bani? Crezi că ai destui? Faci vreo asociere între banii pe care îi ai și prețuirea de sine pe care ți-o acorzi? Crezi că banii te-ar putea ajuta să îți împlinești mai multe dorințe ale inimii tale? Ești prietenul sau dușmanul banilor?

Nu este suficient să ai mai mulți bani. Este foarte important să înveți că îi meriți și să te bucuri de banii pe care îi ai. 

O sumă mare de bani nu reprezintă o garanție a prosperității. Există oameni care au foarte mulți bani, dar care continuă să se cramponeze de conștiința sărăciei și a lipsurilor. Ei se tem mai mult de lipsa banilor decât unii oameni fără locuință, care trăiesc pe stradă. Cu alte cuvinte, ei nu știu să se bucure de banii pe care îi au și de faptul că trăiesc într-o lume a abundenței. Marele filosof Socrate a spus odată că: Bogăția naturii este mulțumirea; luxul nu este decât o sărăcie artificială.

Conștiința prosperității nu depinde de bani; dimpotrivă, banii pe care îi atragi în viața ta depind de conștiința prosperității.

Dorința de a avea mai mulți bani ar putea fi asociată cu dorința de a ne îmbunătăți calitatea vieții. În caz contrar (dacă detestăm ceea ce facem pentru a câștiga mai mult), banii nu ne vor folosi la nimic. Prosperitatea este strict legată de calitatea vieții noastre, nu doar de banii pe care îi avem.

Prosperitatea nu este definită exclusiv de bani. Aceștia reprezinta doar unul din factorii care o definesc, alături de: timpul liber, succes, confort, frumusețe și înțelepciune, printre altele. Spre exemplu, poți avea bani, dar nu și timp liber, ceea ce înseamnă că ești sărac dintr-un anumit punct de vedere. Dacă te simți tot timpul grăbit și sub presiune, te poți considera un om sărac din perspectiva timpului liber. Invers, dacă ți se pare că dispui de tot timpul din lume pentru a duce la bun sfârșit ceea ce îți propui și dacă ai încredere că vei reuși acest lucru, te poți considera prosper din această perspectivă.

Ce putem spune însă despre succes? Ți se pare cumva că nu ai nicio șansă să te bucuri de succes, sau dimpotrivă, că te poți conidera deja un om de succes (în domeniul tău de activitate)? Dacă ai dat al doilea răspuns, înseamnă că ești bogat din perspectiva succesului.

Oricare ar fi convingerile tale, acestea pot fi schimbate chiar acum. Puterea care te-a creat te-a înzestrat cu capacitatea de a-ți modela propriile experiențe. Dacă nu îți place realitatea cu care te confrunți, te poți schimba oricând dorești.

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!