”Eu nu am ales să mă nasc așa!” – Fii piesa unui puzzle de bine!

puzzle

Sunt doar câteva cuvinte din cele auzite în ”cariera” mea de voluntar.

Plecând de la voluntariat pentru reponsabilitate civică și mediul înconjurător și ajungând în delegații împreună cu Vișinel Balan, în calitate de asistent președinte, multe am văzut, multe am auzit, multe m-au impresionat până la lacrimi. Având-o și pe sora mea care s-a născut cu dislalie polimorfă, empatizez cu toți cei care s-au născut cu misiunea de a duce mai mult decât alții, precum și cu familiile acestora.

Ce este Bursa Binelui?

Este o platformă online care aduce împreună ONG-urile ce au nevoie de sprijin pentru a-și duce la îndeplinire proiectele. Este un proiect creat și susținut de Banca Comercială Română (BCR), care reușește, totodată, să unească oamenii ce vor să aducă un zâmbet pe buzele celor mai puțin norocoși.

Proiectele finaliste pot fi regăsite AICI.

De ce să donez? 🙂

Probabil te întrebi asta. Și mai probabil, îți spui că ”eh, lasă, donează alții!”. Este cât se poate de firesc. La fel de firesc este pentru fiecare persoană în parte, iar dacă majoritatea gândește și acționează în consecință, atunci cine va dona, la urma urmei? Fiecare dintre noi este o piesă a unui puzzle cu foarte multe piese, iar în lipsa uneia, puzzle-ul nu va putea fi complet. Tu ești piesa acestui puzzle!

Cât să donez?

Probabil îți imaginezi că mai degrabă faci altceva cu acei bani. Totodată, este vorba de o sumă de 5 lei, 10 lei. O sumă infimă pe care sunt convins că și-o permite majoritatea.

Pot să fac altceva cu 5 sau 10 lei!

Păi să vedem:

– 5/7 țigări la bucată
– două călătorii la metrou
– un suc la 2L
– câteva pachete de șervețele

sau un zâmbet pe chipul celor mai puțin norocoși.

Nu suntem cu toții norocoși! Nimeni nu își alege destinul!

O domnișoară de 19 ani surdo-mută îmi scria, cândva, că nu a ales să se nască așa. Trebuie să fim solidari cu cei cărora le-a fost dat un destin mai dificil. Noi îi putem ajuta să nu se simtă excluși din viața socială. Putea fi oricine în locul lor. Puteam fi eu. Puteai fi tu. Atunci ne-am fi bucurat cu siguranță să fim ajutați!

Cred tare mult în proiectul Si oamenii cu nevoi speciale pot si vor sa munceasca al Organizației Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual.

Descrierea proiectului sună în felul următor: Prin spalatoria noastra oferim locuri de munca persoanele cu dizabilitati, femeilor abuzate, familiilor cu mai mult de 4 copii care au o situatie financiara sensibila. Pentru a extinde activitatea spalatoriei si pentru a-i oferi posibilitatea de a deveni sustenabila, avem nevoie de un calandru -aparat special care calca automat lenjeria de pat intr-un mod profesional. In acest moment totul se calca cu o masina de calcat, timpul de executie a unei lenjerii este de 20 de minute, fiind capabili sa onoram un numar mic de comenzi, ceea ce se vede in veniturile scazute. Un calandru calca o lenjerie in mai putin de 5 minute.

Scopul proiectului este extinderea activitatii spalatoriei de haine si covoare in care lucreaza persoane cu dizabilitati, femei abuzate, oameni cu situatii financiare deosebite, pentru a creste veniturile, a optimiza munca si a crea o unitate protejata sustenabila care genereaza noi locuri de munca.

Izabela, ce s-a născut cu sindrom Down și Tincuța, surdo-mută, sunt doar două dintre persoanele pe care spălătoria le-a ajutat să aibă acces la un loc de muncă, la dreptul de a fi egale cu oricine altcineva.

Cred în acest proiect la fel de mult cât cred în egalitatea la șansă. Șansa de a avea un trai decent și de a nu fi marginalizat. Vorbim despre persoane ce sunt într-o minoritate. Misiunea noastră este de a-i ajuta să fie parte a societății de azi. Putem!

Eu aleg să fiu piesa unui puzzle al binelui. Voi?

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Castigatori campanie "Fii unul dintre sustinatorii Campionatului de Bine" - Blogal Initiative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!