Iert, sunt iertat, deci sunt liber!

Cu toții avem nevoie să practicăm iertarea. Orice om care are o problemă cu iubirea de sine este blocat în această zonă. Iertarea deschide inima în fața iubirii de sine. Mulți oameni acumulează ani de zile resentimente împotriva semenilor lor. Consider acest lucru un blocaj în închisoarea resentimentelor ”îndreptățite”. Din păcate, oamenii preferă să aibă dreptate decât să fie fericiți.

Aproape că aud spunând: ”Bine, dar nu știi ce mi-a făcut X. Este de neiertat”. Adevărul este că această incapacitate de a ierta este cea mai cumplită pedeapsă pe care poți să ți-o aplici singur. Amărăciunea echivalează cu înghițirea zilnică a unei lingurițe de otravă. Ea se acumulează în organismul tău și te ucide lent. Este imposibil să fii sănătos și liber atunci când te cramponezi de trecutul tău dureros. Incidentele care te-au rănit au trecut de mult. Ok, cutare nu s-a comportat frumos în momentul Y, dar a trecut. Poate ți se pare că dacă îl ierți, este ca și cum i-ai spune că ce a făcut a fost în regulă.

Una dintre cele mai mari lecții spirituale pe care trebuie să le învățăm constă în a înțelege că orice om face ce știe mai bine în momentul respectiv. Oamenii nu pot reacționa altfel dată fiind cunoașterea și înțelegerea de care dispun. Absolut întotdeauna, un om care îl tratează urât pe un altul, a fost la rândul său tratat abuziv când era copil. Cu cât violența la care a fost supus a fost mai mare și cu cât a suferit mai mult, cu atât mai urât ajunge să se poarte. Asta nu înseamna că atitudinea e scuzabilă. Este important totuși să înțelegem durerea pe care au suferit-o cei care ne tratează necorespunzător, nu pentru ei, ci pentru PROPRIA noastră creștere spirituală.

Incidentul Z care s-a petrecut cândva a trecut. Poate chiar acum ceva timp. De aceea, eliberează-te de el. Ieși din închisoarea în care te-ai vârât singur și pășește din nou pe cărarea însorită a vieții. Tot ceea ce emiți se întoarce înapoi la tine. De aceea, eliberează-te de trecut și propune-ți să te iubești pe tine însuți în momentul prezent. Numai în acest fel îți vei putea construi un viitor mai bun.

Persoana care ți se pare cel mai greu de iertat este și cea care te poate învăța cea mai valoroasă lecție. Dacă vei învăța să te iubești suficient de mult pe tine însuți pentru a te ridica deasupra vechiului incident, înțelegerea și iertarea vor înflori de la sine în ființa ta. Te sperie cumva gândul că vei fi liber? 🙂

Mai presus de orice, iartă-te pe tine însuți. Nu mai fii atât de dur cu tine. Autopedepsirea nu este niciodată necesară. Indiferent cu ce ai greșit. Ai făcut, cu siguranță, ce ai putut mai bine.

 

Related Post

Tags: , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!