Interviu cu antrenorul meu personal, Daniel Găvănescu

fitness

Mă întrebam vreodată dacă voi (mai) trece pragul de 45 de kilograme. 🙁 Providența mi-a scos în cale un om minunat, antrenor personal, cu foarte multă experiență în spate, chiar și în cele mai populare săli de fitness din România. Am luat legătura cu el, m-a pus să notez ce să mănânc, cât să mănânc și ce antrenament să fac pentru a schimba felul în care arăt. Într-o lună, am câștigat 5 kilograme. Nu de grăsime, bineînțeles. 🙂 L-am rugat să îmi ofere un interviu care sper să motiveze și prietenii mei virtuali la a face mișcare. Ah, și nu uitați să aruncați un ochi peste pagina lui de Facebook, unde scrie mult și bine despre nutriție și sport. 🙂

Daniel, de când te pasionează sportul?

În jurul vârstei de 14 ani am început să iau în serios sportul. Cred că de atunci mă pasionează toată lumea asta.

Care a fost primul tău contact cu lumea fitnessului?

În 1998 mi-am încheiat activitatea ca sportiv și am intrat în zona fitnessului. Inițial am fost instructor de fitness, ulterior am devenit Personal Trainer.

Care este părerea ta despre cei care aleg intervențiile chirurgicale în detrimentul sportului?

Chirurgia are rostul ei, desigur. Ea poate face diferența în plan psihologic pentru cei ce nu se regăsesc în corpul lor. Problema apare atunci când ei nu fac altceva decât a-și canaliza energia doar pe schimbări…de suprafață. Nimic nu înlocuiește o alimentație echilibrată și efortul fizic constant. Lucrurile trebuie trebuie să decurgă în sens invers: întâi sport și nutriție, abia apoi mici retușuri.

Oare motivația este totul?

Motivația este absolut crucială. Trebuie să știi unde ești și să înțelegi încotro te îndrepți. Pentru toate astea, ai nevoie de multă motivație și disciplină. Mereu vor exista obstacole și vei avea tendința de a renunța, doar că trebuie să perseverezi în a-ți atinge scopul.

De când activezi în domeniu?

Sunt aproape 20 de ani de când am început să lucrez ca antrenor de fitness, plus încă 8 ani practicând alte sporturi, 5 ani de kaiac canoe, judo și atletism. Deci pot să îi pun și pe aceștia la capitolul experiență.

Ce rezultate ai avut cu clienții tăi?

Am lucrat cu sute de persoane de-a lungul timpului. De unele poate nici nu îmi amintesc prea mult, și cred că aceia sunt cei cu care nu am avut rezultate, dar sunt puțini. Mai interesant este faptul că majoritatea a avut rezultate deseori spectaculoase, chiar și pentru mine. Aceste persoane mi-au oferit încrederea lor totală, ascultând, înțelegând și discutând problemele cu care se confruntă. Pot spune că sunt super mulțumit de ce am realizat împreună.

Ai mai lucrat cu ectomorfi?

Există soluții pentru toată lumea. Am lucrat cu toate tiparele posibile și imposibile: ectomorfi, mezomorfi sau endomorfi, toți cu diverse probleme. Cred că este destul de important să îți cunoști caracteristicile fizice, dar în același timp să nu le lași să devină o barieră. Cu un plan de nutriție bine gândit și un antrenament personalizat nevoilor individuale, totul este posibil. Deci, da, există soluții pentru toți.

Cum crezi că voi arăta în scurt timp? 😀

That’s a challenge! 🙂 N-aș putea să fac predicții. Dar îți spun cum alți clienți au reușit de la o greutate foarte mică să ajungă undeva la +8/12 kg. Orice este posibil, atât timp cât ne dorim cu adevărat. 🙂

Mulțumesc, Daniel! 🙂

Mulțumesc și eu pentru încredere!

Related Post

Tags: , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!