”Last seen”, ”Ultimul act” – cum căutăm nefericirea

last seen

Am tot stat și m-am gândit la cum căutăm nefericirea. Mă includ și pe mine în categoria asta pentru că am fost acolo. Am fost în zona aia. Vreau să cred că am ieșit.
Progresul tehnologic și noutățile update-urilor aplicațiilor de socializare mă sperie. Apar și tot apar.

Cu cine vorbește? De ce e last seen acum 2 minute? De ce nu pâlpâie camera video din fereastra de messenger? De ce nu e în fereastră cu mine? E in fereastră cu cine? De ce e pe WhatsApp când știu că nu vorbește cu nimeni decât cu mine?

Poți să dezactivezi posibilitatea interlocutorului de a vedea dacă i-ai vizualizat mesajele pe Whatsapp, poți să dezactivezi posibilitatea de a te vedea când ai intrat ultima dată în aplicație, poți să vezi dacă persoana cu care vorbești este în fereastra cu tine de la Messenger, poți controla totul. Și acel ”last seen” … te ucide!

Tot acest control ne distruge. Oamenii nu sunt proprietățile noastre. Nu îi putem chestiona și suspecta. Nu e fair. De putut .. o putem face. Dar are rost?

Nu suntem obișnuiți cu binele. Proiectăm în relațiile actuale și care decurg ok, toate nefericirile și fricile din relațiile anterioare. De ce? Pentru că ne e prea bine.

Eu unul mi-am scos ”last seen-ul” de la WhatsApp, tocmai ca să nu mai văd la alții. Încerc să mă redresez, și acesta este și sfatul meu pentru voi. Pentru o relație sănătoasă, evitați excesul de last seen și active now.

Cu bine,

E.

Related Post

Tags: , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!