Lucruri de care nu ar trebui să îți fie rușine

rușine

A fi pe placul tuturor nu este tocmai confortabil. Deseori ne cerem scuze pentru lucruri care fie nu țin de acțiunile noastre imediate, fie nu pot fi controlate. Iată câteva lucruri de care nu ar trebui să te rușinezi și pentru care nu ar trebui să îți ceri scuze.

1. Greșeli

Vor fi momente în viață când vei greși. Și îți vei lua palme, fie ele și verbale. Poate fi vorba de șeful sau de colegul tău de muncă care îți vor scoate ochii pentru o eroare. Poți greși față de prietenii tăi. Esențial este să înveți. Până la urmă suntem într-un continuu proces de învățare din toate punctele de vedere: emoțional, relațional, profesional.

2. Opțiunile alimentare

Oamenii sunt diferiți și au gusturi diferite. Unii critică dur persoanele vegane, le dau peste cap principiile, se amuză. Ca și cum ar fi relevant pentru viața lor ce mănâncă sau ce nu mănâncă alții. Nu ar trebui să-ți pese de ceea ce mănâncă alții. Fie că mănâncă fast-food sau frunze, este o parte a vieții lor. Este o alegere pe care o fac dintr-un motiv sau altul. Crezul tău, viața ta.

3. Trecutul tău

A-ți lăsa trecutul să te modeleze, definească, te poate face să te trezești legat de toate experiențele tale, neputând să-ți trăiești prezentul. Indiferent de acțiunile tale din trecut pozitive sau negative, detașează-te de ele. Altfel, se vor reflecta și în acțiunile tale prezente.
Dau ca exemplu o relație. Nu intra într-o nouă relație gândindu-te la obiceiurile, pasiunile, greșelile fostului sau fostei. Nu aduce teama și trecutul în prezenta relație. Este o nouă experiență, este o persoană diferită cu obiceiuri și trăsături diferite. Nu zice nimeni să nu iei trecutul cu tine, dar fă în așa fel încât să nu-ți afecteze noul ”start”.

4. Lipsa curățeniei de acasă sau din mașină

Te oferi să duci pe cineva acasă cu mașina, dar realizezi că ai scrumiera plină și pe banchetă sunt câteva pahare de Starbucks și pungi de la McDonald’s. Hainele sunt scoase din dulap și încă ai câteva vase nespălate în chiuvetă. Și ce?
Ia-o altfel: fiecare dintre noi are o parte mai dezordonată. Poate X are o casă impecabilă, dar relaționează deficitar cu alte persoane. Y își spală mașina săptămânal, dar nu reușește pe plan profesional. Nimeni din lumea asta nu trăiește într-un balon de plastic.
Nu ne cerem scuze celor care le-am greșit, dar ne cerem scuze pentru dezordinea din casă sau mașină. Ca să nu mai zic că efectul nu este cel scontat, ba chiar atragi și mai mult atenția.

5. Te pui pe primul loc

Uneori ne simțim presați să răspundem afirmativ oricărei propuneri din societate, sau în ceea ce privește apartenența la un grup, la un eveniment, etc.. Alteori, participăm doar pentru că nu vrem să fim pe-afară. Nu știm să spunem ”nu”. Iar atunci când se întâmplă, ne simțim vinovați că am prioritizat ceea ce contează cu adevărat pentru noi, sau chiar pe noi înșine, lucru total greșit.

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!