Magazinele SH, reciclarea hainelor și dezvoltarea sustenabilă

Știai că hainele sunt reciclabile în proporție de 100%? Nu vorbesc neapărat despre țările mai dezvoltate (sau civilizate, aș zice) unde există pubele pentru reciclarea hainelor, ci despre repurtarea anumitor piese, refolosirea lor, recomercializarea lor.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenul de dezvoltare sustenabilă, acesta reprezintă dezvoltarea societății curente fără să fie afectată sau curmată existența generațiilor viitoare. Suntem foarte siguri pe prezent și este în firea umană să ne pese mai deloc de cine vine după noi. Doar nu mai prindem vremurile alea, nu? Ei, asta este o judecată aproape falimentară.

Ziceam despre haine. Magazinele de haine vintage sunt în floare. În prezent asta și pun pe picioare (instagram -» oldiesvintageshop). Amintesc preferatele mele, și anume Consignația 7, OP Shop și Irina Moroșanu (”irimoro” pe Instagram – ”Curățenia de Primăvară”). Veți găsi și brand-uri celebre, dar și haine foarte stylish la prețuri de nimic.

Industria textilă ne cadorisește și cu dioxid de carbon și foarte multe resurse consumate. Integrând în garderobă și piese second-hand, contribui la reducerea emisiilor de CO2, consumului de apă și, în general, la reducerea poluării.

Dacă îți dorești o haină de blană sau o haină de piele, îți sugerez același lucru, să ai în vedere și piesele second-hand. Aici este vorba și despre subiectivitatea deciziei mele de a nu mai cumpăra lucruri noi în urma cărora au fost măcelărite animale.

A repurta, a refolosi haine este foarte la modă, foarte înțelept pentru dezvoltarea sustenabilă și o metodă de a economisi bani. Reducem și poluarea, suntem și fashion. Sper că te vei gândi la cele scrise mai sus și vei vizita, chiar și virtual, magazinele menționate.

Cu bine,

E.

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!