Mesaj pentru cei obsedați de BIO/ ECO

Tot reflectam la ceva ce se intampla sub ochii tuturor. Nu stiu daca sa rad sau sa plang. Intr-o seara, la o terasa, am auzit discutia dintre un chelner si o domnisoara.

 

– Cu ce sa va servesc?

– O apa plata va rog. Dar sa fie in sticla de sticla.

– Sigur! Dorna este ok?

– Aduceti-mi mai intai sa vad ce pH are, as vrea peste 10.5.

 

Respect vegetarienii, lacto-ovo-vegetarienii samd, dar nu pot intelege o persoana care petrece 3-4-5 ore pe zi citind doar etichete si holbandu-se la rafturile din supermarket. Ca si cum ar trai o vesnicie sau vor arata tineri si frumosi si fara vreun rid. Treaba asta incepe sa ii frustreze pe cei care nu au bani de terina de iepure sau de pahare speciale din care sa bea. Da, e al naibii de periculos sa bei din sticle de plastic. Ba nici alea din sticla nu mai sunt bune. Au aparut altele care garanteaza viata vesnica.

 

O obsesie bine instalata si care ia proportii colosale. In termeni medicali chiar este o afectiune psihica. Da, mananc fibre, consum hrana vie cat ma tine pofta, mananc germeni, fac sport (cardio). Fumez tigari de foi, mai beau alcool, nu imi e jena sa imi comand o Cola la terasa si nici sa savurez un ecler. Consum cafea, ba chiar cafea cu zahar si lapte. Am 44 de kg, 1.76 m inaltime. Ma simt minunat atat fizic, cat si psihic, si sunt multi carora le place cum arat.

 

In goana asta dupa ”bio”, ”eco”, ”verde”, ”viu”, multi rateaza ceva important: placerea vietii. Ei nu vor manca niciodata o savarina, iar daca o vor face, se vor simti extrem de vinovati si vor tine cure de detoxifiere de cate o saptamana. Partea si mai proasta este ca toata dieta asta super-sanatoasa poate avea rezultate super naspa. Total dezechilibrata si periculoasa. Deja nu ne mai imbolnaveste hrana, ci fluxul asta informational alarmant, despre ”ce trebuie, ”cum trebuie”, ”cand trebuie”. ”Aia ingrasa, aia te dizolva, aia iti sapa si groapa.” Totul sub lupa si masurat la mililitru si miligram.

 

”De gustibus et coloribus non est disputandum”. Nu trebuie sa discreditezi oamenii preocupati de sanatate. Dar sa dea naiba (testat) sa pomenesti de vreo ciocolata sau de lapte de vaca unui habotnic/ obsedat. ”Lapte de vaca?! Scoate-l din alimentatie!” Pai si ce sa consum? ”Lapte de orez, dar nu din comert, ti-l prepari tu acasa!” Preferintele lor se transforma in adevar absolut, iar ceea ce mananci sau bei tu este moarte curata.

 

Este ok sa va preocupe alimentatia si sanatatea. Nu este in regula sa serviti asta ca lege, sa aratati ca asta e de fapt normalitatea ori esenta nemuririi. Nu veti reusi sa sfidati moartea si nici boala.

 

Tags: , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!