Pe cine influențează influencerii noștri?

influencer

Este o întrebare cvasiretorică. M-am ”bucurat” și eu de acest statut timp de .. două luni (cred), și da, a fost nemaipomenit. Glumeam. Nu mă identific cu ideea de influencer.

Populația tânără în România este în creștere, vorbim deja despre generația Z, despre cum tinerii care sunt fanii tehnologiei de ultimă oră s-au reîntors la convenționalism, cărți vechi, prăfuite, cititul ziarului în formă fizică și altele.

Peste noapte, aproape oricine deține un telefon mobil inteligent și o cameră foto-video capabilă, devine influencer și vlogger. Sunt, însă, și persoane pe care le urmăresc și care nu au reinventat roata, dar ”influențează” într-o manieră onestă și mai mult decât decentă. Acele persoane sunt Ana Morodan și Ovidiu Mureșanu. Chiar fac o treabă grozavă. Bravo!

Sunt, însă, și domnișoarele ale căror viață trebuie să fie nemaipomenită. Au parte de orice serviciu în mod gratuit, se vopsesc gratuit, mănâncă gratuit, primesc ultimele apariții în fashion – tot gratuit, au o viață gratuită. Postează un filmuleț cu toată gratuitatea, după care primesc și mai multe lucruri și .. iată că asta este viața lor, probabil fără să aibă grija zilei de mâine, fără să își facă probleme despre haine, fără să știe cum este să stai închis într-un birou timp de 9 ore pe zi, unde mai pui și transportul. Și acesta este un caz fericit, pentru că nu toți au un job de birou și nu toată lumea se bucură de ”privilegiul” de a lucra într-o corporație.

Lipsesc oamenii cu har. Oamenii care chiar au un talent, care știu să facă ceva. Mă refer la ceva mai mult decât poze, unboxing, review la produse primite pe de-a moaka. Oameni cu talent. Nu lipsesc în realitate, lipsesc din sfera online-ului. Nu au niciun cuvânt de spus, deoarece marile case de discurii și agenții îi promovează tot pe ăia marii. Că de acolo vin banii, bineînțeles.

Întotdeauna va fi mai apreciat un filmuleț în care o pipiță scoate cu mâinile perfect hidratate câte un ruj, decât un filmuleț în care îmi pun tot sufletul să încerc să interpretez o piesă la pian, de unul singur, fără lecții, că deh, nu trăiesc în puf. Dar, deh, nu sunt influencer.

De ce nu promovăm și oamenii mici din online? De ce te-ai încrede în cineva care are 200.000 de urmăritori pe Instagram, că un produs este bun sau mai puțin bun? Lăsați oamenii să-și trăiască pe pielea lor experiențele și să își dea singuri seama de ce e bun sau mai puțin bun pentru ei. Nu există un panaceu al make-up-ului, al vacanțelor, al brand-urilor. Ceea ce e bun pentru mine, poate nu e bun pentru tine.

Permiteți-vă să aveți atitudine și să luați atitudine. Îmi e tare frică de noua generație, atât de frustrată că nu își permite genele false ale lui X și nici vacanțele în Tenerife ale lui Y.

These are my two cents, sau poate doar frustrarea că noi, ăștia micii, nu prea contăm.

Dar, cum spune un prieten foarte apropiat mie, mai bine un lup singuratic.

Xo,

E

Related Post

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!