Succes – cum să ai parte de el (câteva sfaturi)

Succes – cum să ai parte de el

Citat-Robert-Collier

În funcție de cine pune întrebarea, succesul are atâtea și-atâtea sensuri. Dacă m-ai întreba pe mine, aș spune că să am succes înseamnă să am suficienți bani încât să călătoresc cu partenerul meu (și cu care să locuiesc în centrul orașului la un etaj superior). Dacă aș întreba pisica, probabil mi-ar spune că ar avea parte de succes dacă ar găsi o modalitate de a-și prinde, imobiliza și distruge propria coadă. Primul pas spre succes este să decizi ce înseamnă succesul pentru tine.

Probabil sunt șanse să coincidă viziunea mea asupra succesului cu a ta. Dar indiferent de ”varianta” ta de succes, sunt câțiva pași care te-ar putea ajuta.

Cultivă-ți talentul!

Cu toții știm să facem ceva în mod aparte. Este în regulă să fii pasionat de preocupările din prezent, dar pasiunea fără un talent este ca o mașină fără combustibil – nu te va duce unde vrei să ajungi. ”Nu contează cât de bun ești – la scris, desen, informatică sau comunicare – concentrează-te pe zona talentului și nu o lăsa baltă.” Fiecare dintre noi are un talent, așa că descoperăți-l pe al tău și alocă ceva timp pentru a ți-l cultiva.

Concentrează-te, focusează-te!

Nu, nimeni nu e bun la toate. Deși cânt la câteva instrumente muzicale, îmi place pictura, dansul, mașinile, nu înseamnă că mă pricep și la modă, la teoria artei sau la lingvistica franceză. Centrează-ți talentul, scopul. Mergi către el. E un soi de echilibristică … (titlul unei cărți care nu-mi place deloc, câh).

Lucrează la stabilirea unor obiective

Eficiență – eficacitate. Nu se pupă mereu. Lumea e obsedată să fie ”eficientă”, mai ales la job. Asta înseamnă să își atingă targete lipsite de noimă, goale, neimportante, nule. Eficacitatea, pe de alată parte, nu este despre cât de mult poți face într-o anumită perioadă de timp, ci despre câte lucruri eficiente ai reușit să faci – lucrând cu eficacitate. A trimite 100 de e-mail-uri într-o oră poate să pară eficient, dar relevant este dacă acele mail-uri își îndeplinesc rolul. Dacă nu, uită de ele!

Niciodată nu renunța!

Cazi, te ridici, cazi, te ridici, șamd.. Dacă ai un scop precis, așteaptă-te să greșești, să eșuezi. Ce vei face? Vei continua să înveți, să accepți o pierdere și să încerci din nou.

Cei mai de succes oameni au trecut prin momente critice de-a lungul vieții lor. Walt Disney a falimentat, Benjamin Franklin a renunțat la școală la 10 ani, iar prima carte a lui Theodor Geisel (sau Dr. Seuss) a fost respinsă de 27 de publicații. Succesul vine după muncă considerabilă, determinare și voință. Nimeni nu are parte de el gratuit, din păcate…mă rog, poate doar dacă te cheama Kardashian. 😀

 

 

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!