The Victorian Rose – frumosul de pe Calea Victoriei

The Victorian Rose

Am moștenit spiritul artistic din partea bunicilor (chit că a fost vorba despre muzică și poezie). Mi-am dezvoltat apoi o pasiune pentru artele vizuale. Cânt la pian dar m-am apucat și de pictură. Nu în ultimul rând, sunt îndrăgostit. Îndrăgostit de orice înseamnă obiecte de artă.

Buna mea prietenă, Cristiana Radu, m-a invitat într-un loc pe care, spre rușinea mea, nu îl cunoșteam, un loc în inima orașului: The Victorian Rose. Îi sunt recunoscător pentru asta. Am rămas impresionat de fiecare lucru, fie el și mărunt, pe care l-am văzut acolo. 🙂

The Victorian Rose nu este doar o galerie de artă. Este un loc plin de frumos și de fantezie. Am adorat din primele minute conceptul. Absolut orice vezi cu ochii în această casă luxuriantă de pe Calea Victoriei, este de vânzare: de la fotoliul pe care savurezi o ceașcă de cafea, și până la hainele designerilor care au expuse acolo lucrările lor.

Am fost absorbit efectiv de fiecare element văzut acolo. De ce? Pentru că emană artă, rafinament și lux prin toți porii. Pornind de la interiorul regal al unei încăperi, decorat în stil victorian, și până la piesele de mobilier din lemn masiv. De la un gramofon (care sper să ajungă în posesia mea cât de curând), până la picturile unor artiști. Fiecare încăpere derulează un film în care tu ești actorul principal. Fie că ești un simpatizant al decorațiunilor englezești vechi, fie al stilului oriental, camerele au propria lor personalitate și îți vorbesc, chiar. Trebuie doar să le asculți. Și să le simți.

Am rămas și mai uimit să descopăr că etajul ”ascunde” un anticariat plin de obiecte vechi și valoroase. De la bancnote și monede vechi, la indicatoare rutiere. De la scaune vechi și până la candelabre, lampadare și ceasuri impunătoare.

Nu în ultimul rând, aici au loc și evenimente exclusiviste, de la concerte de muzică clasică sau jazz, până la prezentări de bijuterii și ședințe foto. 🙂

Sunt ferm convins că orice persoană care e sătul de muzica de afară, dar gustă muzica de cameră, își găsește aici leacul. Te auzi doar pe tine și poveștile pe care obiectele cu atâta încărcătură istorică le spun.

Afară este amenajată o curte unde se caută, în prezent, o firmă specializată pentru a amenaja o ceainărie sau coffee bar. Dacă știți pe cineva de încredere, nu ezitați să luați legătura cu Călin Radu Nae.

Recomand oricui o vizită la The Victorian Rose. Chiar și pentru câteva minute. Un colț de Rai, sau cu siguranță Raiul în care aș vrea să ajung. 🙂

Pentru a fi în permanentă legătură cu noutățile și evenimentele desfășurate aici, nu uitați să apreciați pagina de Facebook și să solicitați accesul în grupul special conceput. 🙂

Sursă foto: stelianpopa.ro

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!