Cum să devii snob și arogant

Povestea incepe intr-un mod deloc gratios. Stim cu totii cât de ”fun” este sa dai add sau follow cuiva pe Facebook. Eu am gresit de multe ori facand asta, pentru ca au fost si cazuri in care numai o pastila de metoclopramid si o lingurita de zeama de lamaie mi-au vindecat greata.

Un domn de pe facebook, maestru al tesaturilor, inzestrat cu acel har divin al manuirii carpelor, a postat o discutie cu un alt domn, X, sunand cam asa:

”Q: Vreau si eu sa imi fac un costum, dar dispun numai de 100 de euro.

A: Contacteaza-ma când mai adaugi un ”zero”, sau ia-ti costum de unica folosinta de la H&M.”

Probabil, domniei sale i se pare de bun simt si chiar amuzant ceea ce zice. Eu m-as rusina si as pleca capul.

A adaugat ca ”o persoana care scrie pe blog despre Rolls Royce, nu poate da sfaturi despre un Logan”. Mi se pare normal. Probabil este o disfunctie recent aparuta, care sper sa fie sesizata de cineva din Colegiul Medicilor, pentru ca, NORMAL, cum sa dea sfaturi de 450 de lei? Este absurd!!!

Ei, asta e doar o farama de snobism pe care, insa, domnia sa a ilustrat-o cum nu se putea mai bine.

Definitia de dictionar pentru snob/ snobism este urmatoarea: ”(Persoana) care admira şi adopta fara discernamant si cu orice pret tot ce este la moda“, respectiv ”Admiratie nefireasca si fara discernamant pentru tot ceea ce este la moda”.

Nu mai conteaza cum se simte X, Y purtând haine eventual din Obor, conteaza numai ca SE POARTA altceva. SE POARTA! Asta e esenta! Pacat ca se poarta snobismul.

Am remarcat alte persoane care s-au trezit peste noapte cu un nou ”talent”. Acela de a arunca pe ei o camasa si o pereche de blugi, apoi de a-si face un super blog de fashion si de a posta fotografii cu ei – ca sa vada si plebea cât de norocosi si impliniti sunt. Realitatea este ca, in cele mai multe cazuri, este vorba despre un cumul de frustrari si lipsa de stima de sine. Probabil au o viata sociala precara si prieteni… virtuali. Ba chiar fani! Dezbracati-va! Ia faceti asta! Cine mai sunteti apoi? Mai aveti cu ce sa va laudati?

Pe lânga faptul ca, ok, multi arata bine, iar ”fanii” balesc la cateva poze, initiativa lor este seaca si inutila. Da, cu totii ne dorim sa fim (sau sa parem, macar, importanti), sa fim remarcati si vazuti de altii.

Eu nu tin asa mult la cârpe. Am cateva piese vestimentare faine, de calitate, de multe ori sunt complimentat. Daca lumea zice de bine, asa o fi. Dar nu-mi fac blog pentru a convinge lumea ca ma imbrac bine.

In fine, viata inseamna mai mult decât niste bumbac, in sau o fasie de matase. Corpul se va scofâlci, oricum, in nu foarte multa vreme. Da, am intrat pe cateva astfel de blog-uri debordand de talent, altfel n-as fi scris. M-am amuzat, am compatimit, apoi am iesit. Eu nu comentez aici o pasiune, ci o obsesie. Iar a-ti asuma ca esti obsedat de aia sau ailalta, e greu. Tare greu.

As putea si eu sa arunc pe organism toale mult mai faine. Dar, zic eu, pot impresiona audienta, cunoscutii, prietenii si prin altceva decât prin zeci de cadre in care sa pozez pe post de cuier pentru vesminte (am folosit intentionat cuvantul, nu pentru ca e retro, ci pentru ca e ceva suspect religios in modul in care isi exhiba unii carcasa textila).

Tags: ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!