Despre fostul viitor ministru

Buna parte a acestei Natii soarbe, noapte de noapte, cuvintele lui Capatos si se chioraste cu delicii la asistentele lui. Buna parte a aceleiasi Natii il frecventeaza pe Mircea Badea, uraste cu patima lui, se hraneste cu invectivele lui de baiat edificat. Mai nou – o vad in miile de commenturi de pe FB -, aceeasi Natie se arata scandalizata de faptul ca cel propus pentru portofoliul Sanatatii a pozat pentru niste reclame la boxeri. Iar asta ar fi, in opinia multora, o ”ipostaza indecenta”. Acesta ar fi fost si motivul pentru care premierul desemnat si-ar fi reconsiderat pozitia, retragandu-i tanarului medic propunerea. Nu vreau sa discut despre prostia invocarii unui astfel de motiv. Spun doar ca, in Romania, tinerii studenti, chiar si absolventii de facultate sunt obligati sa se ”prostitueze” ca sa se poata intetine. Unii o fac dandu-si aproape de pomana neuronii pe la vreun call-center, altii trec prin castinguri nebunesti ca sa poata face un banut din vanzarea unor marci de chiloti. Ca vrem, ca nu vrem, astia sunt polii intre care e nevoit sa penduleze un tanar daca vrea sa reziste la facultate. Sa le reprosezi ca n-au ramas cuminti acasa sau ca n-au ales un job clasificat drept ”decent” de moralistii puritani iubitori de Capatos e doar o mitocanie de care ma tem ca nu vom scapa prea curand.

 

S-a invocat, apoi, lipsa de experienta. Pai daca asta era in chestiune, atunci premierul desemnat nu trebuia sa-i propuna nimic tanarului medic. Daca dl Ciolos avea dubii, putea ori sa verifice mai bine, ori sa se gandeasca la altcineva. A arunca un om in batalia asta (din care oricum iesi sifonat) fara sa-l verifici cum trebuie e mai mult decat o dovada de lipsa de respect, e o eroare de ne-profesionist. Eu asta inteleg din gestul prostesc al dlui Ciolos: ca si-a facut o lista in mod ne-tehnocrat, fara sa se asigure cum trebuie ca oamenii pe care i-a propus sunt pe masura asteptarilor (macar ale sale, daca nu ale tarii).

 

In alta ordine de idei, daca vrei tineri, atunci trebuie sa-ti asumi cumva lipsa lor de experienta. Nu poti avea si una si alta. Ca sa nu mai spun ca ”tanar” inseamna foarte multe lucruri, pentru foarte multa lume. Inteleg, dupa aceasta eschiva penibila cu propunerea de la Sanatate, ca ar fi vorba mai degraba de tineretea spiritului decat de pura si simpla tinerete. In acest fel, Silviu Brucan, daca ar mai fi trait, ar fi fost un bun candidat la orice portofoliu al Cabinetului Ciolos.

 

Desi pare o chestiune amuzanta, aceasta prima greseala arata teama sub auspiciile careia isi incepe dl Ciolos mandatul (caci nu are nimeni vreun dubiu ca nu va trece de Parlament). Adevarul e ca dl Ciolos s-a speriat. Vrea un Cabinet ”pur” sau cel putin unul care sa para asa. Asta e, poate, una dintre cele mai periculoase temeri care-l pot domina pe omul politic. Si cele mai multe greseli (politice, dar nu numai) se fac din entuziasm naiv (ca eroarea de a pune pe lista oameni neverificati ”la sange”) si din nevoia (la fel de naiva) de puritate (ca eroarea schimbarii celui propus la Sanatate pe motiv ca a pozat in chiloti). Si astea sunt doar fricile care l-au facut sa ezite INAINTE de a-si incepe exercitiul. Ma intreb ce temeri ii vor strica in viitor orientarea dlui Ciolos…

 

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Comments

    • Molly
    • December 29, 2015
    Reply

    Hello, its nice article regarding media print, we all be familiar with media is
    a fantastic source of facts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!