Postul – ultima fiță

Foarte rar intalnesc persoane care tin postul adevarat. Foarte rar se respecta postul. La o adica, daca tot nu il tii ca lumea, are rost sa te chinui? Serios, citez, in practicarea postului se pune accentul pe lipsa mancarii. Cu toate acestea, scopul postului ar trebui sa fie ca sa ne indepartam privirea de la lucrurile lumesti si dimpotriva sa ne-o indreptam catre Dumnezeu. Postul este modalitatea prin care Ii aratam lui Dumnezeu si noua insine ca luam in serios relatia noastra cu El. Postul te ajuta sa capeti o noua perspectiva asupra lucrurilor si sa reinnoiesti increderea ta in Dumnezeu. Postul si rugaciunea sunt adesea legate (Luca 2:37; 5:33).

Eu nu postesc pentru ca nu sunt in forma fizica, psihica si spirituala, din niciun punct de vedere.

Punctul de vedere al lui Eduard Andrei este urmatorul:

  • Nu mi se pare post atunci cand iti propui sa nu fumezi, dar totusi poftesti si iti mai bagi un picior sau doua in minte.
  • Nu mi se pare post cand cauti inlocuitori, care iti satisfac apetitul, dar tu esti impacat sufleteste doar pentru ca nu e de dulce. Par exemple, laptele de soia, chiftelute de soia, cotelete sau porci de soia.
  • Nu mi se pare post atunci cand poftesti, vrei sa faci X sau Y, dar totusi iti suni duhovnicul pentru a primi confirmare. Adica asta e singura problema: Da, Doamne, sa ma lase preotul sa mananc o farfurie de sarmale si sa fumez!
  • Nu mi se pare post nici atunci cand postesti culinar si atat.

Mai mult, postul adevarat presupune rugaciuni si nu ar trebui sa fie asa fancy: “Eu tin post, ha!”. Cred ca trebuie sa postesti cu umilinta si cu bucurie in suflet.

Matei 6:16-18 declara: “Cand postiti, sa nu va luati o infatisare posomorata, ca fatarnicii, care isi slutesc fetele, ca sa se arate oamenilor ca postesc. Adevarat va spun, ca si-au luat rasplata. Ci tu, cand postesti, unge-ti capul si spala-ti fata, ca sa te arati ca postesti nu oamenilor, ci Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati.”

Related Post

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!