Replică pentru înnăscuta bloggeriță: Fuego s-ar putea să picteze!

Fuego

In urmă cu câteva seri, făcând slalom printre canalele TV, m-am oprit la Antena Stars, mai exact la emisiunea lui Cristian Brancu. În direct era Paul Surugiu – sau Fuego, cum îl cunoaștem cu toții -, foc și pară, fiind acuzat de o ”bloggeriță” că picturile pe care le realizeaza nu sunt ale lui, ci el doar se semnează pe acestea, cel din urmă apelând la avocați pentru calomnie.

Întâmplarea face ca acum două zile să văd pe Facebook că domnișoara bloggeriță era chiar o persoană cu care eram prieten pe Facebook și cu care am schimbat, cândva, ceva vorbe. Voi avea decența de a nu-i dezvălui numele. Cu toate că nu e așa greu de aflat. Ce vreau eu să punctez:

  • Nu scrii senzațional. Adică nu atât de bine pe cât crezi. Nu am să mă leg de greșelile gramaticale sesizate în mai puțin de 5 secunde după ce am deschis articolul, cum ar fi ”și ea a aflat de pictură tot o dată cu…”. Se scrie legat, da.
  • Dragă bloggeriță, ghici ce, Fuego chiar pictează! Pe bune! Ți-a oferit toate detaliile în direct sau chiar și online (din ce am înțeles la tv) cum că ”Art by Fuego” este într-adevăr un proiect cât se poate de real. După cum scrie și în postările sale, acesta are drept obiectiv a sprijini, prin toate mijloacele, artiștii, legendele, tinerii talentați! – din vânzarea picturilor. Și mai mult, cunosc pe cineva care a fost ajutat de Fuego să își cultive harul muzical.
  • Ai folosit drept argumente faptul că pe site sunt poze cu el pictând, dar în haine de stradă, nu în haine speciale care să nu se păteze, și faptul că nu își mai aduce aminte toate titlurile tablourilor. Păi…măi…cum să-ți spun… și eu pictez! Și am 13 compoziții realizate într-o lună și jumătate. Mai mult, eu pictez în pijamale. Mai mult, și eu am uitat deja ce titlu am pus lucrărilor. Spui că ai spirit justițiar și că lucrezi în PR. Ce persoană publică crezi că s-ar afișa în șort de baie sau în haine murdare în timp ce pictează, pozând pentru pagina oficială?! E firesc să arate cât mai bine posibil. Evident, nu e musai să fi pictând fix în acel moment, dar probabil fotografiile au fost realizate de un..fotograf.
  • Ți-ai menținut argumentele extraordinar de bine întemeiate (vezi mai sus) până când ai auzit că Fuego se consultă cu avocatul său pentru articolul tău calomnios. După care ai făcut o actualizare a articolului, spunând că de fapt e de vină vârsta pe care o ai, spiritul tău justițiar, și că nu ai dovezi, ci doar argumente. Cred că teama de a fi implicată într-un scandal/ proces/ whatever, te-au speriat nițel, nu?
  • Ți-am lăsat un comentariu pe Facebook, după care m-ai blocat. Cât de pueril?! Comentariul suna așa:

Draga mea *********, bravo, ai făcut-o de oaie! Rău de tot! Și eu mă ocup de PR și comunicare, dar țin să îți spun că a te lega de o persoană publică pentru a isca un scandal mediatic nu e cea mai inteligentă mișcare de a deveni ȘI mai populară. Uită-te ce am pictat eu într-o lună și un pic. Cu două telefoane pe masă și îmbrăcat în pijamale. În timp ce îmi fac licența, lucrez, iau lecții de pian și organizez un eveniment. Și eu am dat nume picturilor și ghici ce, le-am uitat. Iar update-ul tău este cât se poate de penibil. :))))))) Adică ai dovezi, le înșiri în articol, dar de fapt nu ai dovezi (ca să vezi, după ce ai aflat că vei fi chemată în instanță). Râsu-plânsu’, zău… Știi tu, orice complex de superioritate ascunde un complex de inferioritate. Da’ mai lasă oamenii să-și vadă de viețile lor…

Nu am primit niciun răspuns, pentru că, după cum am menționat deja, am fost blocat în mai puțin de 30 de scunde.

Morala: nu-ți face reclamă pe spinarea altora, pe munca altora, și mai ales, prin scandal.

 

Related Post

Tags: , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!