Românul n-are nevoie de școli, ci de pile

Diplomă

Tristuț.

Am participat ieri la un webinar ținut de un fantastic om de afaceri, cu milioane de zero-uri prin descrierea lui, cu un număr gigant de afaceri crescute și cu tot ce poate fi mai frumos și mai bun.

Descrierea suna cam așa: ”a abandonat facultatea după 2 luni, a crescut sute de afaceri și…” bla bla. Mintea mea îngustă mă face să înțeleg că mulțumită abandonului universitar a reușit această performanță. Colac peste pupăză, un webinar de tot rahatul, jumătate din el fiind compus din publicitate și vânzări în direct, vânzări a unor pachete de informații foarte valoroase în business, de câteva mii de euro. Mno.

Nu pot să înghit pe nimeni, niciodată, nicăieri, în niciun context, care susține sau care chiar se află în situația de față: ”Nu mă face pe mine o diplomă!”. Ba ai rămâne surprins să afli că uneori te face. Și nu prin prisma informațiilor pe care, evident, le poți deprinde înzecit chiar și de unul singur, în regie proprie. Bine, uneori chiar mă amuză niște diplome din partea unor instituții de prestigiu, plătite. Cred că orice omuleț cu bani își poate procura o diplomă. Nu?

Sunt situații în care apreciez un om ale cărui cunoștințe sunt și atestate. Dar la fel de scârbă îmi este și de anumite personaje care în afară de bani, cercuri elitiste, șamd, nu prea au nici bun simț, nici eleganță – în pofida crezurilor proprii, nici stil, nici talent, nada. Și astea nu se pot cumpăra. Oops! V-am dat o veste proastă?

Related Post

Tags: , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!