Un răspuns pentru alarmiști: mă simt vinovat!

Da, simt cum mi se umple frigiderul. De ce, nu stiu. Toata lumea panicata si ingrijorata, aproape pentru ea insasi, chiar, ca nu imi place mie la ASE.

Pai, un blog (cu atat mai mult cu cat e evident ca al meu este foaarte personal) contine articole…..personale. Parerile, gandurile, obiectiile mele. Nu am invitat pe nimeni la chat si nici nu voiam sa schimb perceptia cuiva despre ASE.

Eu inteleg ca sunt persoane sarguincioase carora le place ce se intampla acolo si se bucura ca sunt studenti la ASE. Nu pot decat sa ma bucur si eu pentru ei si pentru faptul ca se regasesc acolo.

Mai mult, orice scoatem pe gura sau pe taste este subiectiv. Voi chiar credeti ca exista obiectivitate cu adevarat? Orice trecem prin filtrul nostru de gandire devine automat..subiectiv.

Voi raspunde unor comentarii ale unor critici si alarmisti.

  • Mi s-a reprosat ca am luat sansa cuiva care isi dorea la ASE. Dar am zis eu ca nu imi doream la ASE? Sau sa nu dau la medicina daca procedez la fel si nu imi place. Bun, pai nu manca fructe de mare pentru ca nu stiu daca iti vor placea si iei din ceva ce altcuiva i-ar placea. De acum incolo ma voi simti vinovat pentru fiecare decizie pe care o voi lua, si cred ca nu voi scoate masina din parcare pentru ca este un trafic infernal, si e lume care se grabeste mai rau decat mine. Fratilor, nu s-a intrat pe ochi frumosi, s-a intrat totusi cu o medie. Eu am muncit pentru media aia inca din septembrie 2013. Eram la zi cu toate subiectele ce intrau la BAC. Am pierdut nopti, mi-am scris singur eseuri, am plans de emotii si am obtinut o nota foarte mare. Cum sa mi se reproseze ca am ales ASE cand, totusi, e vorba despre un efort pe care eu l-am depus? Sau ca nu trebuia sa aplic daca stiam ca n-o sa-mi placa? Adica cat de curat sa fie globul meu de cristal? Orice decizie pe care o luam / o iau poate fi multumitoare sau nu. Incantatoare sau dezamagitoare. Nu pot garanta pentru nimic. Nici ca imi va placea la medicina, nici ca ma voi trezi maine dimineata. Mi se pare un mesaj foarte agresiv si absurd. Nu putem oferi garantii atat de absurde.
  • “Ma laud” ca dau la medicina. Apreciez ca afirmatia este motiv de mandrie, ceea ce este un indiciu foarte bun pentru mine.
  • Sa scap acum de ASE, iar ASE-ul sa scape de mine. Mai mult, sa dau acum la medicina. Are rost sa comentez despre perioada de admitere la orice universitate?

In fine, daca tot comentati, incercati sa comentati ideea/ mesajul, si nu persoana. Este cat se poate de gresit din toate punctele de vedere. Consider ca este un mesaj edificator, nicidecum o justificare. Nu ma voi justifica cu nimic fata de nimeni.

Related Post

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!