11 zile fără Facebook – sau despre cum se cern prieteniile

Facebook – 11 zile de abstinență – sau despre cum se cern prieteniile 

Facebook-ul ăsta… 🙂 În urmă cu aproape două săptămâni am luat decizia de a-mi dezactiva contul de Facebook. Eu, Andy, Eduard Andrei, care descărca complet un telefon stând pe Facebook și postând câte o poză cu..mine, prăjituri, orice. Înainte cu câteva ore să închid contul, am postat cum că voi face acest lucru (pentru că am trecut și trec prin ceva probleme și mă dezechilibra Facebook-ul), iar cei care vor să mă contacteze, să o facă pe mail, la telefon, chiar și aici, pe blog, că doar primesc mail-urile direct în Inbox.

După cum ziceam, aveam nevoie de liniște. Fără să mă uit cine mi-a scris, fără să văd cine unde e, cine ce bea, cine ce mănâncă. A fost pentru prima dată când am stat mai mult de o oră fără Facebook. Cum a fost? Foarte fain. Nu aveți idee cum e să nu dai slide după slide ca să vezi noutățile, să nu auzi messenger-ul cum bâzâie, efectiv să te bucuri de…realitate. 🙂

Am realizat cât de frumoasă e viața. Am realizat că viața nu e pe telefon, ci afară. 🙂

Adevărat grăit-a cel cu citatul: ”Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu îi avem, ca să îi împresionăm pe cei care nu ne plac”. Cam așa ceva.

Ce am făcut?

Facebook

IMG_0724 IMG_0768Am cântat la o pianină Weber (din 1806, clape de fildeș, corzi de bronz încrucișate). Am găsit alternative pentru diferite note din Fur Elise, am petrecut timpul cu persoanele care mă iubesc cu adevărat. Am mers la biserică, am reușit de unul singur, cu minimum de efort și cost să mă decolorez și să mă vopsesc gri, am reușit performanța asta și pe părul prietenei mele Pușa, m-am bucurat de plimbările în parc și de ceea ce am. M-am analizat pe mine însumi, mi-am dat seama ce greșesc, când și cum (chiar pot spune că sunt pe drumul cel bun), cum sunt cu adevărat și că ar trebui să fiu mai mândru de mine însumi. Nu sunt snob, dar câți tineri de 21 de ani și jumătate conduc o mașină de lux, au uIMG_0739ltimele noutăți vestimentare, au ultimele produse Apple, o casă de 5 stele, părinți minunați, bunici extraordinari și nu în ultimul rând, prieteni adevărați.

Ce am mai realizat

Falsele prietenii. Falșii prieteni. Cei pentru care tu nu ai fost niciodată ocupat, dar ei sunt întotdeauna prea ocupați încât nici la un telefon nu răspund. Aceia pe care nu îi intereseaza ce faci, ce s-a întâmplat cu tine, dacă au sesizat măcar că nu mai ai Facebook. Vorbesc despre prietenii pe care .. așa i-am considerat. X este într-o relație și, evident, nu mai are timp și de prieteni (cu toate că după relație…..bam…..unde-i vor fi prietenii? Eu niciodată n-am închis ușa cuiva, deși eram într-o relație și dedicat trup și suflet. Cea mai mare prostie să faci asta.)

Persoane care mă urmăresc pe instagram și-mi pot scrie și acolo, dar nu au făcut-o. Că na, Andy o fi bine. Andy care se trezește la orice oră și se suie în mașină dacă mă cheamă cineva. Ar trebui să fiu mai egoist. 🙂

Ca și în poezia mea ”Și deseori, un jurământ făcut pe viața, /Se uită pân-a doua zi de dimineață”. Oamenii sunt foarte pricepuți la jurăminte și la angajamente pe care le-aruncă la gunoi când nu se mai simt ei bine. Doar nu vreți să mai conteze și cealaltă parte, no? 😀

Am realizat care sunt prietenii mei adevărați, cei care mă susțin, cei care vin la mine oricând, la orice oră îi sun (și i-am sunat), cei care au dormit cu mine când nu mi-a fost bine, cei care m-au ajutat să mă redescopăr și să realizez cine sunt cu adevărat.

Așadat, în încheiere, pentru a nu exista confuzii, țin să vă mulțumesc, iubiții mei prieteni: Anne, Irina, Elena (și toată gașca din liceu 🙂 ), Veronicăi, doamnei Irma Mărășescu, lui Răzvan M. Andrei, Mihaelei Ivan, lui Vișinel Balan, Georgian, vecinilor mei (care sunt ca și frații și surorile mele), Pușa, Cătălin, Denisa, Roxana.

Și nu în ultimul rând, familiei mele, bunicilor mei care mă iubesc necondiționat și reușesc să mă înțeleagă în orice situație.

Mă înclin. Vă iubesc. 🙂

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!