Nu mai încerca să fii fericit…

A fi sau a nu fi fericit. Participarea la un concurs ne face mai fericiți decât mâncatul unei prăjituri. Creșterea unui copil ne face mai fericiți decât victoria într-un joc pe calculator. Pornirea unei afaceri împreună cu prietenii și efortul de a face bani ne face mai fericiți decât achiziționarea unui calculator.

Iar cel mai amuzant lucru este că toate activitățile de mai sus pot fi foarte dificile, cu așteptări foarte mari, care au și potențialul de a nu fi îndeplinite. Cu toate acestea, sunt unele dintre cele mai valoroase momente ale vieții noastre. Implică durere, efort, deseori furie și disperare, dar când privești în trecut…zâmbești. 🙂

De ce?

Pentru că acest gen de activități ne permit să devenim cea mai bună variantă a noastră. Dincolo de fericirea sau tristețea superficială, emoțiile pozitive sau negative. De aceea unii oameni sunt fericiți în război, iar alții sunt triști la nuntă. De aceea unii se simt bine la birou și urăsc petrecerile. Trăsăturile nu se aliniază cu sinele lor ideal.

Rezultatul nu definește însă sinele nostru. Nu este vorba despre câștigarea unui concurs, ci despre efortul depus. Nu este vorba despre a avea un copil frumos și inteligent cu care să te mândrești, ci faptul că ai făcut ce ai putut și știut mai bine pentru a-l crește. Nu este vorba despre prestigiul și banii dintr-o afacere, ci despre obstacolele pe care le-ai întâmpinat și cunoștințele pe care le-ai dobândit.

Și acesta este motivul pentru care a încerca să fii fericit, te va face..nefericit. Cu cât încerci să fii mai fericit, inevitabil îți inhibi anumite trăsături de personalitate, plăceri, și automat nu te vei alinia cu calitățile celui care vrei să devii. În cele din urmă realizezi că dacă nu te-ai fi străduit atâta, nici nu ai fi simțit că încerci să fii fericit.

Există sintagme precum ”găsește-ți fericirea în lăuntrul tău”, sau ”îți ești suficient”. Nu este fericirea însăși care se concentrează în tine, ci felul în care alegi să acționezi ascultându-te pe tine însuți.

De aceea fericirea este trecătoare.. Oricine și-a propus un țel anume (și l-a îndeplinit) și a realizat că are același sentiment de fericire/ nefericire, știe că fericirea este chiar după colț, așteptându-te. Nu contează ce ai realizat în viață, căci întotdeauna va mai fi ”acel lucru” pe care trebuie să îl faci pentru a fi extra-mega fericit.

Și asta pentru că sinele nostru ideal este întotdeauna după colț, la câțiva pași. Visăm să devenim muzicieni, devenim muzicieni, apoi visăm să scriem un scenariu de film, iar după ce îl scriem, visăm să devenim actori. Fericirea nu izvorăște din împlinirea unui vis, ci din mișcarea continuă, zi după zi, lună după lună, an după an. Fericirea nu este țelul, ci drumul către îndeplinirea lui.

Happiness mapȘi cu toate acestea, se pare că cel mai bun sfat este și cel mai simplu. Imaginează-te cineva și devino acel cineva. Țintește sus și fă ceva. Orice. Simplul act de punere în mișcare îți va schimba starea de spirit, iar drumul te va inspira pentru a păși mai departe.

Renunță la așteptări mărețe – nu sunt necesare. Visele și imaginația sunt simple unelte pentru a te pune în mișcare. Nu contează dacă devin sau nu realitate. Doar trăiește! Oprește-te din a încerca să fii fericit. Doar fii!

Related Post

Tags: , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!