Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ! :)

Am revenit. Cu schimbări, evident.

Vă urez bun venit pe noua platformă, mai frumoasă, mai luminoasă, mai artistică. 🙂 Vă promit că voi scrie mult mai mult. Această platformă include și un magazin online unde sunt încărcate câteva dintre picturile mele, pentru moment. 🙂

De unde pasiunea pentru artă?

De când eram mic mi-am dorit să am pian. Abia acum, la 21 de ani și jumătate am reușit să îmi cumpăr unul din banii strânși. Iau lecții de pian, iar profesorul meu mi-a spus nu numai că am ureche muzicală, ci și ureche armonică. Pot identifica sunetul principal dintr-un ansamblu de note. Bunicul meu, care a trecut în neființă în luna august a acestui an, sper să mă vadă, de acolo de unde este, și să se bucure că îmi cultiv acest dar muzical moștenit.
La poezie și proză o moștenesc, desigur, pe bunica mea. Bunica pe care o consider a doua mea mamă. Cel mai mult îmi place poezia cu rimă albă. Sunt liber să mă exprim, fără a respecta o structură.

După decesul bunicului meu, am început să pictez serios. Prima mea pictură care prezintă cele două pisici pe care le am, este una dintre cele mai apreciate. Niciodată nu îmi stabilesc tema, tehnica, culorile. Și la miezul nopții, dacă mă lovește inspirația, iau o bucată de pânză și încep să pictez. Artiști precum Sofia Ovejan, Daniel Relenschi, David Constantin îmi apreciază lucrările și îmi vând mereu ponturi. Presupun că au încredere în mine și în ceea ce fac. Fără să îmi propun, am realizat că pictez undeva la granița dintre expresionism și avangardism. Îmi place să fiu creativ, să lipesc diverse lucruri pe picturi. Cu toate astea, cei care îmi văd picturile sesizează tristețea din ochii personajelor, sau tema care este tristă. Pictez și îmi asum ce pictez, cu riscul de a fi criticat ori neînțeles. Dar arta cu siguranță nu are limite. Fiecare o percepe în felul său.

Îmi doresc să pictez în continuare, iar la un moment dat să pot vinde lucrările. Cu banii strânși, aș ajuta-o pe sora mea să meargă la un nerolog sau neurochirurg, dar nu în România. În România nu se angajează nimeni la o astfel de problemă. Sau o fac, dar recomandă logopedie. Sora mea a făcut logopedie încă de mică, ședințe care costă foarte mult. Bunica îi confecționase sonde și făcea cu ea acasă exerciții.

Însă, mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au susținut, o fac încă și cu siguranță ați pus ceva frumos și bun la temelia formării mele. 🙂

Tags: , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!