Blogging-ul a luat-o la vale: populari, dar proști!

Auch, cred că am fost puțin cam dur în titlu. Nu? Nu!

Doar că nu pot să nu scriu despre ultimul trend al semidoctismului suprem: blogging-ul și vlogging-ul. Se potrivește aia cu ”după ce că ești prost, mai și semnalizezi!”

Nu pot să nu văd atâția tineri plini de … har … haur, nici eu nu știu, care au achitat un domeniu .com sau .ro și scriu despre subiecte ce exercită, cu siguranță, o fascinație aproape diabolică asupra tuturor cititorilor: despre ei înșiși. Nu se poartă nici single, nici selfie, nici cultură ori bun gust. Se poartă fashion blogging. Argh, savuros! Cum să nu vezi zeci, sute, mii de omuleți care se pozează cu ce au prin dulap și sunt aproape – în opinia lor – pe picior de egalitate cu mari designeri? Cum să nu vezi videoclipuri pe youtube, vizualizate de ZECI ȘI SUTE DE MII de persoane, videoclipuri ce au titluri de genul: Ce am în geantă, ce am în telefon, ce am în gură, ce am primit de Crăciun? 🙁

Eu, așa, mai cu Doamne-Ajută, primesc mesaje fie de mulțumire, fie pentru a oferi mai multe detalii despre ce mai scriu eu pe blog. Iar eu sunt atât de sufletist încât abia atunci resimt o oareșce realizare.

Eu chiar trăiesc cu ideea că sunt egal cu toți. Problema e când ceilalți nu se văd egali cu mine. Iar dacă e să-i iei la bani mărunți, cu siguranță ai ajunge să îi cauți de puțină decență de ordin intelectual pe sub unghii. Dar se spală bine, cu periuța, așa că de cele mai multe ori nu găsești nimic.

M-am luat de Adriana Șandru, care chiar scria ok. Nu înțeleg de ce nu o mai face. Dacă o citeam, înseamnă că îmi plăcea ceea ce scrie.

Dacă urmez un program de Master, nu înseamnă că e motiv de sărbătoare – căci, ghiciți ce, îmi voi putea pune în semnătura de la mail PhD!

Este teribil de frustrant să vezi în jurul tău atâta popularitate fundamentată pe o grămadă de rumeguș. Este frustrant când presa consideră că singurul lucru relevant la persoana mea este că mi-am injectat acid hialuronic.

Dacă a fi popular, dacă a te bucura de un nivel de notorietate este egal cu a fi băgăcios și incult, atunci eu mă retrag în al meu dormitor, unde voi scrie poezie și voi cânta la pian. Da, chiar cânt la pian. Da, pictez, deși nu am studii. Da, scriu poezie și proză, deși nu îmi ghidează nimeni mâna pe foaie.

Cum am mai zis, da, sunt frustrat. Și totodată conștient că publicul primește ceea ce își dorește.

Doresc cât mai puțin succes superficialității!

Eduard

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!