Când bunicii pleacă…

bunici

Cine nu are bătrâni, să-și cumpere, nu?

Majoritatea este norocoasă și se bucură de bunici, fie din partea mamei, fie din partea tatălui, fie din ambele părți. Deseori – cum a fost și cazul meu – copiii sunt lăsați în grija lor, părinții muncind și ajungând acasă tocmai seara.

Astfel că cei mai mulți dintre noi avem amintirile copilăriei alături de bunicii noștri. Fie am petrecut toate vacanțele la țară, fie am colindat toate parcurile din orașele în care locuim.

Mi-a rămas bunica, a doua mea mamă. Deseori depănăm amintiri și… ce frumos a fost! Atât eu, cât și sora mea, am fost lăsați pe mâna bunicilor. Spre bucuria mea, am amintirile foarte bine conturate și vii. Îmi amintesc cu nostalgie diminețile în care mergeam cu bunicul în parcul IOR. Dădeam firimituri rațelor de pe lac, nu exista leagăn pe care eu să nu-l bifez, iar atunci când mă certam cu alți copii, bunicul intervenea, tocmai ca un tată extrem de grijuliu. Vorba bunicii: bunicul a avut grijă să nu mă împiedic nici măcar de un puf.

După parc, știam că mă așteaptă la bunici bomboanele Raffaello. Bunicul cumpăra zilnic și le punea în barul bibliotecii.

De multe ori îmi cânta, sau îmi ținea lecții de muzică (fiind artist în tinerețe). Ce mult mă sâcâiau… și ce mult îmi lipsesc acum. Legătura dintre mine și bunicul a fost foarte puternică. Pot spune că de multe ori îmi citea gândurile.

Cum misiunea noastră pe Pământ nu e tocmai lungă, în adolescență sau tinerețe, cei mai mulți dintre noi, îi pierdem pe bunici. Așa l-am pierdut pe bunicul meu, în urmă cu un an. Prima pierdere pe care am suferit-o în 22 de ani de existență. Și ce doare… Mi s-a spus că sunt un norocos să am parte de bunici până la vârsta asta. Așa o fi. Dar nu poate compensa nimic dispariția bruscă a acestora.

Acesta este firescul lucrurilor. Ne rămân momentele frumoase și amintirea vie a celor care, pe mulți dintre noi, ne-au crescut.

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!