Dragostea – cancerul spiritului

Cu toții suntem bolnavi. Fie de boli ale trupului, fie de boli ale sufletului. Dragostea cred că e cel mai crunt cancer al spiritului.

Debutează când te aștepți cel mai puțin. Întotdeauna te simți bine și nu te suspectezi de nimic. Din nefericire, mai devreme sau mai târziu (depinde de fiecare suflet în parte), apar și simptomele. Durerea, inima sfâșiată, lacrimile fierbinți ce curg pe obraz, sunt doar câteva dintre semnalele acestei boli. Crezi că te poți pune pe picioare singur și încerci să compensezi durerea, deși tu tot la boala ta te gândești. Devii tot mai conștient că nu poți scăpa de acest gând. Devii tot mai conștient de acel experiment: ”Încearcă să nu îți imaginezi un elefant roz!”. Așa-i că ți l-ai imaginat?

Nu reușești să te recuperezi și să te regăsești. Ceri ajutorul pretutindeni, dar medicii – familia, prietenii, nimeni nu îți poate pune diagnosticul corect și mai ales, nu au descoperit nici ei tratamentul. Te pot ajuta doar cu încurajări și îmbrățișări. În tine nu găsești prea multe răspunsuri, ci mai degrabă reproșuri.

Exact ca un cancer, durerea dragostei te mănâncă pe interior, încet-încet, până te lasă gol. Până când rămâi ca robotul din tinichea. Rece, fără o inimă, incapabil de a mai…iubi.

Există și cazuri de recuperare totală și de vieți lungi și fericite. Ei, nu am avut parte de așa ceva până acum. Sper să am de-acum încolo. Sper să mă mai țină inima…

Related Post

Tags: ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!