Regina Ana – un gând la despărțire -editorial de Bogdan Duca

Regina Ana, din păcate pentru România, nu ne-a fost propriu-zis regină.
A fost soţia loială a Regelui Mihai, mama a nu mai puţin de 5 copii, o prezenţă elegantă şi distinsă. Dar a fost, din păcate, departe de România, pe care nu a cunoscut-o, aşa cum nici românii nu au avut ocazia să o cunoască. De aceea gafele de la TV, cu “moartea reginei Maria”, capătă o explicaţie- nu am cunoscut-o pe Regina Ana.
Regina Ana ne-a cunoscut pe noi? Faptul că a încurajat mariajul neinspirat dintre fosta principesă Margareta de România şi domnul Radu de România- Duda, faptul că şi-a încurajat fiicele să ducă o viaţă cât mai normală, făregina-ana-regele-mihai-nuntară să înveţe limba română, fără să le încurajeze să îşi asume regalitatea din sânge, ne arată că nu.


O privire sinceră şi atentă asupra Anei în anii de după 1989 ne arată imaginea unei femei puternice şi pragmatice, sceptică cu privire la viitorul politic al monarhiei româneşti, dar loială şi bucuroasă pentru soţul ei, căruia istoria, la bătrâneţe, i-a oferit o relativă “despăgubire”. 

Regina Ana a fost o femeie modernă şi ar fi fost, dacă România nu ar fi căzut sub comunism, o regină modernă, nonconformistă pentru ţară. Nu a fost să fie….
A fost însă o soţie bună şi o mamă dedicată până acolo, încât nu s-a temut să îşi încurajeze fiicele să renunţe la povara responsabilităţilor princiare pentru a fi femei libere, soţii moderne, mame cu carieră. Cu orice preţ.
Şi preţul nu a fost tot timpul uşor: să ne gândim fie şi la drama trăită la bătrâneţe de a vedea pe una din fiice: pe doamna Irina Walker, ajunsă infractor de drept comun.

Acum, Regina Ana se pregăteşte să se odihnească alături de Regii României, la Curtea de Argeş, ca un “amin” pus unui destin regal ratat, dar unei vieţi lungi şi împlinite de soţie şi de mamă.

Dumnezeu să o odihnească cu sfinţii săi!

sursă: Bogdan Duca, teolog, vaticanist, doctor în științe politice

Related Post

Tags: , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!