Zece motive pentru care detest toamna

Desi am ales o fotografie reusita cu acest peisaj de toamna (pardon, e super deprimanta), mie tot nu imi place. Desi temperaturile devin confortabile (pentru scurta vreme), mie tot nu imi place toamna. Sunt cateva motive pentru care nu sunt fan. De iarna nu mai zic…

– este cumplit de frig dimineata. Sa mai ai si curs, seminar, ore dimineata, la ora 7-8, un deliciu. Ma trezesc zgribulit si tot ce imi doresc este sa raman sub plapuma, sau macar sa pot merge asa pana la facultate.

– ploua infernal de mult. Nici furtuna nu e, nici cativa stropi nu sunt. Toarna pana se inunda strazile si iti blestemi zilele cand ajungi la destinatie : ud, stropit, mai ca te paste si o pneumonie.

– soferii, la primul strop de ploaie, isi reiau statutul de pietoni, dar tot la volan raman. Blocheaza intersectiile, isi lipesc palma de claxon pentru orice fleac, se fac cozi de ajung la facultate mai repede pe jos, descult, cu ace in talpa.

– ceata… Cand plec dimineata la 7 cu masina, faza lunga si proiectoarele sunt insuficiente. Noroc cu GPS-ul, chiar daca e vorba de mers pana la banca de la colt. Altfel nu as sti pe ce strada sunt, unde sa opresc, samd. Am ratat de 3 ori intrarea pe strada mea intr-o noapte.

– scade ziua, creste noaptea. Sunt o fiinta solara… Daca se intampla sa ma trezesc la ora 10, pai deja mananc ceva, scot un crac pe usa si se intuneca. Cum sa nu merg la solar ?!

– daca iau metroul, iarasi nu e bine. Evident, pentru ca tot Bucurestiul, chiar si locatarii din Drumul Taberei, circula si ei cu metroul. Fix cand trec eu, pare-mi-se. Noroc ca m-am mutat la Piata Unirii. Cred ca stim ce savuros poate fi sa schimbi magistrala la Unirii la o ora de varf. Pana acum ma rugam sa ajung teafar la metrou, chiar si descult sau fara geanta si telefon. Doar sa ajung !

– alunec pe frunze ude. Si e mai naspa decat pe gheata. Pentru ca asa ma ud si ma mozolesc tot de noroi.

– ma deprima maxim sa nu pot iesi la alergat, la o plimbare in parc, la o cafea la terasa, si nu in interior, sa fac poze, sa plimb cainele cuiva…orice.

– centrala, gaze, facturi multe. Alt factor favorizant pentru stari depresive.

– vine iarna… Cand rup 10 lopeti pe zi ca sa scot masina din parcare cu care oricum raman blocat 10 metri mai incolo, iar cand ma intorc, se gaseste vreun norocos care imi ocheste locul curatat.

– Da, toamna este minunata cand stai in casa, la caldura (si ai 2000 de lei sa-ti incalzesti casa cu aerul conditionat, centrala, incalzirea din pardoseala), sa porti un pulover (doar pentru o poza, ca nu sta nimeni asa in casa), sa bei o ciocolata calda si sa citesti juma’ de ora o carte pentru ca vremea nu prieste lecturii. Este minunata in pozele de pe Instagram sau ale fotografilor. Este minunata cand de fapt e soare. E minunata cand ai un bilet de avion spre Caraibe, cu plecare din septembrie.

Tags: , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!