Conferința ”Povestea Mea” – Ajutându-ne, poți schimba: suflete, stigmate sociale, destine!

Foarte multi dintre noi suntem niste norocosi! Norocosi ca ne-am nascut intr-o familie, sau ca ne-a crescut cel putin un parinte si ca am avut un acoperis deasupra capului, loc din care sa nu ne dea nimeni afara. M-am lamurit personal cu privire la sistemul de asistenta sociala din Romania care duhneste, efectiv. Copii, tineri, care au fost condamnati la o viata mai putin fericita. Cum ii ajuta sistemul de asistenta sociala? Le asigura si a doua trauma. Dar asta e alta discutie. Va voi spune și cum ne puteți ajuta mai jos puțin.

In urma cu nu foarte mult timp l-am cunoscut pe Visinel Balan, un tânăr care odată plecat din casa de copii și-a asumat drept misiune realizarea unui mecanism de consolidare a deprinderilor de viață independentă a tinerilor instituționalizați din România și înființarea primului Centru de Tineret. Voi posta zilele urmatoare un interviu cu acest….om. Spun “om” pentru ca este o dovada vie a conceptului de umanitate. Ma voi rezuma acum la cateva lucruri extraordinare pe care Visinel le face.

In primul rand este presedinele fondator al asociatiei Desenam Viitorul Tau, asociatie in care am decis si eu sa ma implic in cadrul departamentului de comunicare si PR. Experiența DVT înseamnă  dedicare, expertiză și profesionalism în lucrul cu oamenii, gestionarea resurselor și realizarea imposibilului atunci când toți cred că nimic nu mai poate salva situația.

Obiectivele asociatiei Desenam Viitorul Tau pot fi citite AICI.

CONFERINTA “POVESTEA MEA”

Conferința Povestea MEA aflată la a treia ediție va avea loc în mai multe județe inclusiv în Municipiul București, începând cu ora 14:00, pe data de 16 mai 2016. Destinul nu ține de șansă, ci de alegere; nu îl așteptăm, ci îl realizăm!

Conferința Povestea Mea este un demers de empowerment comunitar, unic în România, întreprins de Asociația Desenăm Viitorul Tău cu sprijinul Băncii Comerciale Române – BCR, FEDEREII – Asociația Adulților din Casele de Copii și Perso.RO. Ne propunem să punem în prim plan povești de viață ale unor oameni ce au plecat din centru de plasament, cu scopul de a crea în mentalul colectiv un loc pentru copilul instituționalizat, a-l face mai vizibil și a diminua din stigma atașată condiției sociale. Copilul instituționalizat este în mentalul colectiv un marginal, astfel în evoluția sa în plan socio- afectiv, devine conștient de asta. Sistemul de protecție în care se află nu se dovedește a fi destul de eficient în a-i oferi o direcție de dezvoltare personală. Astfel la Conferința ”Povestea Mea” ne dorim să ia parte cât mai mulți tineri din sistemul de protecție a copilului cu vârsta peste 13 ani. De asemenea ne adresăm celor care au fost la un moment dat parte din acest sistem, crescând într-un centru de plasament.

Prima componentă a conferinței va pune în prim plan poveștile de viață ale unor oameni care au plecat la rândul lor dintr-un centru de plasament. Scopul este acela de a diminua din stigma atașată condiției sociale, prin încurajare, sprijin și motivație. Un număr de trei speakeri vor susține conferința. Vrem să spunem ”povești de trezit copii”, să le dovedim astfel că doar faptul că se găsesc într-un context social diferit de idealul cultural nu înseamnă că sunt inferiori.

A doua componentă este reprezentată de un atelier de teatru prin care participanții își expun experiența/povestea lor de viață. Pornind de la visul fiecăruia vom încerca să facem un atelier de obiective. 

Uneori ai impresia că totul s-a sfârșit, viața îți oferă un nou început. Nu te poți întoarce în timp să-ți faci alt început, dar poți porni astăzi să-ți construiești viitorul. Conferința Povestea Mea poate fi startul care va da lucrurilor finalul pe care ni-l dorim – stimularea și consolidarea deprinderilor de viață independentă. Ceea ce obținem la timpul împlinit este un vis împlinit!

 

Cum ne puteti ajuta?

Foarte simplu. Chiar si o suma infima de bani donate pe platforma Bursa Binelui, mai exact AICI, va face posibila existenta acestei conferinte unice. Cred ca empatia, dorinta de a ii ajuta pe cei care nu au parte de ajutor, mai ales psihic, dorinta voastra de a schimba viitorul cuiva, sau chiar a societatii in genere, sunt motive temeinice pentru a ne fi alaturi.

Va rog sa transmiteti si prietenilor vostri ceea ce dorim sa facem in 2016. Orice gest ne ajuta sa facem cele 41 de Conferinte inspirationale pentru tinerii institutionalizati.

Va invit sa ne uramresti activitatea pe site-ul nostru www.desenamviitorul.ro si pe pagina noastra de Facebook www.facebook.com/desenamviitorultau

 

Tags: , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!