De ce ai ales Facultatea de Drept? ”- Pentru că voi câștiga bine!”

Am întrebat un amic, pe Facebook, de ce și-a ales să urmeze Facultatea de Drept. Răspunsul său a fost șocant…și perfect valabil în ziua de azi. ”- Pentru că avocații sunt plătiți bine!”

Brr… Chiar nimeni nu își mai alege o facultate de suflet? Ca să fii bun și să câștigi bani o poți face indiferent de facultate și de domeniu. Mai grav este când aud ”Am ales Facultatea de Medicină pentru că medicii fac multă șpagă.” Ei sunt cei care ne vor opera, care ne vor vindeca, care ne vor reprezenta într-un proces?
Am prieteni foarte devotați acestor două facultăți și care o urmează din dragoste. Deși abia apuc să mai vorbesc cu ei, învață pe brânci și au planuri mari de viitori. Fie vor să fie avocații, procurorii, judecătorii buni și echilibrați care lipsesc, fie medicii care să empatizeze cu oamenii și să le ofere ajutorul necondiționat de bani.

Cunosc lume care arată cu degetul studenții de la litere, teatru, design, doar pentru că par lipsite de vreo potențială carieră bănoasă. Trist.

Aula Magna ASE

Într-adevăr, când am ales Facultatea de Administrarea Afacerilor – cu predare în limbi străine, în cadrul ASE București, nu am fost nici consiliat nici de prieteni, nici de cunoștințe, nici de vreun expert. Deși emisfera cerebrală logico-rațională era cam ramolită, eu fiind cu literatura, istoria, mai nou cu arta, categoric am deprins, în mod inconștient, noțiuni de management, resurse umane, contabilitate, marketing, economie și business. Faptul că am ales cu predare în limba engleză este un plus. Este mai mult decât interesant să descoperi termeni tehnico-știițifici, adică de nișă, într-un domeniu în care nici nu aveai cine-știe ce cunoștințe. Nu regret că am ales FABIZ.
Unde mai pun că în scurt timp voi avea propriul salon de înfrumusețare, fără să fiu nevoit să angajez manager, PR.

Încurajez studiul din pasiune, nu din interes material proiectat într-un viitor îndepărtat. Acum fiecare își știe socotelile. Doar îmi dau și eu cu părerea…

Related Post

Tags: , , , , , , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!