Nu încurajez job-urile în timpul facultății!

Nu, nu încurajez job-urile în timpul facultății ori studiilor. Le înțeleg rostul NUMAI și NUMAI în cazul în care tânărul student are nevoie de bani/ are o situație financiară mai puțin fericită/ este obligat de împrejurări.

De ce Nu încurajez? Pentru că tocmai eu am făcut asta. Am absolvit profilul umanist – secția de filologie, am fost olimpic la limba și literatura română și istorie, apoi, urmând turma, am dat la ASE. Mai exact la ”Facultatea de Administrarea Afacerilor – cu predare în limbi străine” – respectiv în limba engleză. Sună funky, nu?

Vă spun că este una dintre cele mai complexe facultăți din cadrul ASE. Ce putea un om care scrie, recită, citește, să înțeleagă din matematică, statistică, micro/macroeconomie? Vă zic eu, nu prea multe. Tot în primul an de facultate am decis să dau piept cu viața, să mă mut cu persoana pe care o iubeam, și să îmi iau un job. Prima dată am lucrat la o multinațională, pe partea de limba engleză, în regim full-time. Da, câștigam 3.000 de lei NET, dar facultatea..când să mai am timp și de ea? Dacă lipseam de la job era horror. Dacă lipseam de la facultate, pierdeam noțiuni elementare ce urmau să mă modeleze, oarecum, pentru următorii ani.

După ce mi-am semnat demisia, m-am angajat la altă corporație, în regim part-time. Dijaba. Orele de la facultate se nimereau fix în timpul orelor de lucru, rămăsesem în pană de idei, nu mai aveam pe cine ruga să-mi facă tura. Astfel că tot în pierdere eram. Acu’ doar nu era să mă revolt pe una dintre părți că nu se sincronizează cu voința mea, no? 😀

Ăsta ar fi așa..un motiv. Mai mult, eu zic că perioada de școlarizare este făcută pentru a învăța. Și atât. Nu zic să nu ieși într-un club, să ieși la o înghețată, dar în niciun caz să îți asumi o responsabilitate pentru care nu ești pe deplin stăpân. Dar da, consider că părinții ar trebui să le ofere pruncilor condițiile necesare studiului. Că de la iPhone și mașini, alea sunt aroganțe pe care mulți nu și le permit. Dar, deh…acum nu exiști dacă nu ai o mașină și ultimul telefon apărut.

Unde sunt copiii care învățau și înțelegeau că familia atât poate, și le aducea bucurii prin calificativele/ notele obținute? Cunosc tot mai puțini… Repet, susțin job-urile în perioada studenției doar dacă este nevoie acută de bani.

Related Post

Tags: , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!