iPhone 7 vs. iPhone 6S vs. iPhone 6 (review)

Nu am ratat niciun model de iPhone, de la 2G și până la iPhone 7. Folosesc Mac, iPad. Sunt fan Apple, da. 😀

Mulțumesc celor de la quickmobile.ro care au oferit câtorva români posibilitatea să fie primii care intră în posesia iPhone-ului 7. Dar oare îmi place așa mult?

Nu pot să nu remarc lovitura pe care a dat-o Apple, care nu pare chiar lovitură, dar de fapt este. A păstrat fix același design al telefonului, având ca pretext perfecțiunea sa. Fiind generație nouă, cu toții ne așteptam la altceva, nu?

Ne așteptam să fie mai subțire, mai mare, mai mic, mai roz, mai mov, mai…altfel. În schimb, au modificat destul de inutil poziția camerei, au scos mufa jack de 3.5mm, au făcut simetria difuzoarelor – deși, stați liniștiți, nu este acela al doilea difuzor, ci tot microfonul. Deci nu mai avem nici EarPods. Antenele au fost mutate, doar ca să nu arate chiar identic cu vechea generație. 🙂

Ce le iese lor din asta?

  1. Carcasele se potrivesc, mai puțin la cameră și la nivelul microfonului/ difuzorului. Trebuie cumpărate altele.
  2. Faza cu stereo…al ”doilea” difuzor este casca. Nu-i nicio șmecherie tehnică => trebuie să folosești adaptorul tot pentru căștile obișnuite. Adică nu poți încărca telefonul și să asculți muzică totodată. Adică trebuie să cumperi AirPods, ce mai… Asta când vor fi lansate.

iPhone 7 vs. 6S vs. 6

Aspect: n-am ce comenta.

Performanțe: evident, 6-le este un pic depășit. iOS-ul 10 instalat pe acesta îl face mai rapid prin meniuri, funcții, mai lent prin aplicații și jocuri. La 6S și 7 nu am sesizat nicio diferență între ele, ambele sunt fluide.

Cameră: aici, da. iPhone-ul 7 chiar face poze foarte bune. La fel de bune ca 6S-ul. Camera de 8 mega pe față e…o..”noutate”. Nu puteau veni cu 6S-ul clonat. Dar face aceleași poze minunate. Luminoase. Mai colorate. Cum am zis, la fel ca 6S-ul. iPhone-ul 6 încă face poze bune, dar nu la fel de bune și în condiții de luminozitate slabă.

Display: cică display-ul iPhone-ului 7 este cu 25% mai vibrant, colorat, shit. Până acum nu mi-a sărit în ochi… Deși pare îmbunătățit cel de la 7 față de 6.

Culori: au readus negrul lucios pe care îl mai aveam fie la sticla de la 4/4S, fie la 3G și 3GS. Glamour, luxuriant, magnet de amprente. Negrul mat arată bine. În rest, știți și voi culorile.

Memorie: aici pot să mă bucur că cine își permite doar cel mai ieftin model de iPhone, va avea, totuși, 32GB memorie. Adio 16GB. La fel de mult mă bucur că există și de 256GB.

Baterie: la iPhone 6 bateria ține o țâră mai puțin ca la 6S. Iar la 7 ține o țâră mai mult ca la 6S. Probabil o oră în plus pe 4G și WiFi.iphone7

La QuickMobile, cea mai ieftină versiune de iPhone 7 este 3.599 lei. La Orange, iPhone-ul 6S, la liber, este în continuare 3.800 lei.

În ansamblu, da, iPhone 7 este un telefon bun și frumos. Dar destul de identic cu 6S, nu numai la design, ci și la performanțe. Faptul că este ”water-resistant” dar nu oferă garanție pe treaba asta, mi se pare haios. Haios de trist…

Anul viitor se împlinesc 10 ani de la primul iPhone, așadar vor lansa o ediție aniversară. Nu cumva acesta este motivul pentru care iPhone-ul 7 este cam tot 6, iar la un potențial 7S nici nu știu ce ar mai face? 🙂 (pentru că s-ar împlini 4 ani de same design). 🙂

Related Post

Tags: , , , , ,

Related Posts

Eduard Andrei
by

Blogger, student, fost angajat, antreprenor, voluntar, visator, increzator.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 shares

Despre mine

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!

Salutare! Mă numesc Eduard. Află mai multe despre mine și despre noul concept în secțiunea ”Despre mine”.
Bine ai venit pe BLOGOARTOSFERĂ!